Hediyeyle Güldüler Hep Sağlıklı Gülecekler

Çocuklara yönelik diş taraması Kızılpınar Atatürk İlkokulu'nda sürdü. Hediye seti ile yüzleri gülen çocuklarda çürükler tespit edilerek hep sağlıklı gülmelerinin önü açılac

GÜNDEM 3.03.2017 20:59:00 0
Hediyeyle Güldüler Hep Sağlıklı Gülecekler

Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nda, Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından çocuklara yönelik diş taraması gerçekleşti. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli katıldı. Programda İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak tarafından Kaymakam Abban’a bilgilendirmede bulunuldu.

 

ÇÜRÜĞE GEÇİT YOK

 

Merkezdeki ağız ve diş sağlığı hizmetleri biriminin de 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci döneminde koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında bin 13 ana sınıfı, bin 491 birinci sınıf ve bin 321 ikinci sınıf öğrencisine eğitim verdiğini dile getiren Palak yine aynı kapsamda bin 163 ana sınıfı, 2 bin 286 birinci sınıf, 2 bin 105 ikinci sınıf öğrencisinin ağız muayenelerinin yapıldığını, çürük ve dolgu dişleri varsa not alındığını söyledi.

 

VELİ ONAYLI EĞİTİM

 

İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçilerek tüm velilere florürlü vernik uygulaması ile ilgili aydınlatılmış onam formları gönderildiğini belirten Olcay Palak açıklamalarına ilaveten şunları söyledi: “Planlanan hedef nüfuslar anasınıfları için bin 1163, birinci sınıflar için2 bin 286, ikinci sınıflar için 2 bin 105 oldu. İzin veren ailelerin öğrencilerine florürlü vernik uygulaması gerçekleştirildi. 295 ana sınıfı, 688 birinci sınıf, 722 ikinci sınıf öğrencisi eğitim gördü.

 

ÖĞRENCİLERE SET

 

İlçemizdeki okullara uygulamalar sırasında diş fırçası, diş macunu, muhafaza çantası seti dağıtımı yapılmıştır. Bin 163 ana sınıfı, 2 bin 286 birinci sınıf, 2 bin 105 ikinci, bin 478 üçüncü, bin 276 dördüncü sınıf öğrencisine set verildi. Faaliyetlerimiz eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de devam etmektedir.

 

HEDİYELİ TARAMA

 

Yapılan bilgilendirmeden sonra sınıflara geçilerek öğrencilere diş taraması yapıldı ve dişlerin nasıl fırçalaması gerektiği hakkında bilgi verildi. Ardından öğrencilere diş fırçası ve diş macunu ile resimli boyama kitabı dağıtıldı. Kaymakam Abbançalışmalarından dolayı başta İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak olmak üzere tüm Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ