Albayrak: Bir süre zam olayı olmayacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz günlerde otobüslere yapılan şok zamlarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Otobüslere yapılan zamların mazota

GÜNDEM 3.03.2017 20:54:00 0
Albayrak: Bir süre zam olayı olmayacak

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çorlu’da katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Albayrak Çorlu ve Çerkezköy’de  ulaşıma yapılan zam ile ilgili olarak, “Ulaşımdaki bu zam Tekirdağ’da ki TEDAŞ’ın istemiş olduğu zamdı. Tabi biz bunu uzun zamandır erteledik. TEDAŞ  bu işi alırken bir takım kriterlere göre otomatikman zam alması gerekiyormuş. Biz geldiğimiz zaman göreve zaten ertelenmiş zamlar vardı. Ama sanıyorum bu konuda da mazot fiyatlarının artmasından dolayı yapılmıştır. Ancak bundan sonra uzun bir süre zam olayı olmayacak” dedi.

 

“SAĞLIKLI BİLGİ AKTARSINLAR”

 

Albayrak “ AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’de siyasete malzeme yorumlamasınlar. Ben iki arkadaşımı da üzülerek tenkit ediyorum. İkisi de çok sevdiğim arkadaşlarımdır. Büyükşehir Belediyesi ile verdikleri rakamların hiçbiri bize sorulmadan ve danışılmadan verilen rakamlardır. Keşke bize sorsalardı bizde kendilerine yardımcı olsaydık. Örneğin Mustafa Yel,  Tekirdağ Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi kongresinde Tekirdağ’a 1 buçuk katrilyon para geliyor, bunlarla ilgili yatırımlarda yapın. Bırakın 1 buçuk kat trilyonu 500 milyon lira gelirse ben buna da razıyım. Sonuç olarak bunları gelip bize sorarlarsa daha sağlıklı bilgi verilebileceğini söylüyorum. Bunu atamayla gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e de söylüyorum. Bu konuları bu rakamları bize sorup da açıklarlarsa hem vatandaş daha sağlıklı bilgiye ulaşmış olur, hem de daha güzel bir bireysel ilişkilerimiz olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

“KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ”

 

Basın mensuplarının “ AK Parti ve CHP Meclis üyeleri ulaşımda yapılan zamlarla ilgili bir soru önergesi vereceğini söyleniyor” sorusunu hatırlatması üzerine konuşan Albayrak “ O konuyla ilgili bir fikrim yok. Geçtiğimiz günlerde internet sitelerinde görmüştüm. Şimdi de sizlerden duyuyoruz. Bu konuyu araştıracağız” dedi.