Veliköy'de Düğün Dernek Dar Gelirliye Ücretsiz

Çerkezköy Belediye Meclisi, Veliköy Düğün Salonu'nda ücretleri belirledi. Meşrubat ve pastalısı 350, yemeklisi 500, ikramsızı 250 TL. Dargelirliler ise salondan ücretsiz yararlanabilecek.

GÜNDEM 1.03.2017 21:24:00 0
Veliköy

Çerkezköy Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başkanlığında, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya AK Partili meclis üyesi Ali Dönmez mazeretli olarak katılmadı. İkinci oturum yarın saat 15.00’te gerçekleşecek. Toplantıda Başkan Akay’ın alt ve üstyapı çalışmalarına ilişkin bilgilendirmesinin ardından gündem maddeleri ile devam edildi.

 

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ KOMİSYON’A HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışına dair önerge oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İkinci maddede Veliköy Düğün Salonu’nun kira bedelleri görüşüldü. Düğün ve benzeri cemiyetlerin meşrubat ve pasta ikramlısından 350, yemek ikramlısından 500, açığından 250 TL ücret alınacak. Maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlar ise muhtarlıklardan alacakları belgeyle salondan ücretsiz yararlanabilecek. Meclis bu gündem maddesini de komisyondan geldiği şekliyle, oy birliğiyle onayladı. İstasyon, Kızılpınar ve Veliköy Sanayi’ye ilişkin toplam dört imar plan değişikliği notları görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

BAYRAM’IN MAAŞINI KOMİSYON BİLİR

 

14 Şubat’ta Çerkezköy Belediye Başkanı olarak görevlendirilen belediye meclis üyesi Enver Bayram ilgili kanun maddesi gereği belediye başkanının aldığı maaşın azami üçte ikisini alabilecek. Bayram’ın maaşının kaç lira olacağına ilişkin önerge ise  Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

MESAİ SAATİ YAZA GİRDİ

 

Gündemin sekizinci maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi’nin öğle tatili süresi belirlendi. Yaz tatili uygulaması ile birlikte öğle tatilinin 12.30-13.30 saatleri arasında olması oy birliği ile kabul edildi.

 

EĞİTİME DE AÇILDI 

 

Gündemin son maddesinde ise Kızılpınar Mahallesi 115 ada 1 parsel no’lu Belediye Hizmet binasının Çerkezköy Belediyesi adına bedelsiz devredilmesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kızılpınar Belediyesi kapandıktan sonra bu bina Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Büyükşehir ise bu binayı iki yıllığına bize tahsis etmişti. Bu binamızın altında zabıta birimi, PTT şubesi, muhtarlık binası yer alıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bir katını okul öncesi sınıfı yapmak için bizlere talepte bulundu. Binanın mülkiyeti konusunda sıkıntılar var” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından son gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.