Ülkücüler Şehitlerini Kendileri Yazıp Oynadı

Kapaklı Ülkü Ocakları dava şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu tiyatro gösterisiyle andı. Oyun tamamen yerel imkanlarla hazırlandı. Ülkücü Çakıroğlu'nu dava arkadaşları yazdÄ?

GÜNDEM 28.02.2017 22:02:00 0
Ülkücüler Şehitlerini Kendileri Yazıp Oynadı

Kapaklı Ülkü Ocakları,Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına tiyatro gösterisi düzenledi. Oyun tiyatro sözlüğünde “Yüzde 100 atölye” diye tanımlanan şekliyle yerel imkanlar, kaynaklar ve insanlar marifetiyle ortaya çıkartıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programa ilgi yoğun oldu.

 

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

 

Oyunun senaryosu MHP Tekirdağ İl Yöneticisi Çağlar Bütün ve Kapaklı Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ferhat Doğan tarafından kaleme alındı. Rolleri Kapaklı Ülkü Ocakları Teşkilatlandırma Birim Başkanı Ferdi Doğan,Ar-Ge Birim Başkanı Ramazan Ursavaş,Sosyal Faaliyetler Birim Başkanı Tuğrulhan Akdemir, Bahçelievler Mahallesi Birim Başkanı Rafet Önder, üyeler Burak Serbest,Eren Yılmaz,Furkan Durdağı,Gökay Ergin,Gökmen Yıldırım,Güray Yıldız,Hüseyin Can Deniz,Hüseyin Maden,Onur Özsoy,Sadık Yiğit,Selçuk Gündüz ve Serkan Güvercin üstlendi. Maddi destek ise Alcan Gayrimenkul,Sancaktar Yapı ve Duran Emlak başta olmak üzere çeşitli kişilerden geldi.

 

KURAN VE ŞİİR

 

Program akışı ve sunumunu Kapaklı Ülkü Ocakları Sosyal Medya Birim Başkanı Şener Sümbül üstlendi. Kuranı Kerim ilaveti ile başlayan program Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz ve Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan Coşkun’un konuşmalarıyla devam etti. Ardından Kapaklı Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ferhat Doğan,Sosyal Medya Birim Temsilcisi Berati Özçakır ve Ortaöğretim Birim Başkanı Mert Kırmacı okudukları şiirler ile dinleyenleri coşturdu.

 

ÜLKÜCÜ YEMİNİ

 

Şiirlerin ardından Ege Üniversitesi’nde PKK yandaşları tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını ve yaşadığı zorlukları ele alan tiyatro gösterisi başladı.Salonu etkisi altına alan tiyatro gösterisini izleyenler göz yaşlarına hâkim olamadı.Tiyatronun ardından Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan Coşkun salondakiler ile birlikte Ülkücü yemini etti.Yeminin ardından katılımcılara teşekkür eden Coşkun ayrıca oyunun hazırlanmasında, senaryonun yazılmasında, sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na rahmet dileklerini aktardı. Benzer etkinliklerde yine bir araya gelme dileğinde bulundu.

 

İLGİ ÇOK YOĞUNDU

 

Programa MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz mesajgönderdi.Gösteriye Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı  Hakkı Açıkgöz ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Erdem Karakoç, Kapaklı Belediye Başkanı adına vekaleten Yılmaz Saç,Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Yabacı,MHP Tekirdağ İl Yöneticileri Çağlar Bütün ve Serkan Açıkgöz,MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan Coşkun ve başkan yardımcısı Hakan Değirmenci,Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan,MHP ve Ülkü Ocakları’nınilçe başkanları ve yöneticileri,Kapaklı Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çetintaş,Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit,Kapaklı Ülkü Ocakları eski Başkanları İrfan Ayhan ve Korhan Ogan,Çorlu Ülkü Ocakları eski Başkanı Saral Sarıalioğlu, AKP ve CHP Kapaklı İlçe yöneticileri,mahalle muhtarları, STK temsilcileri, dernek Başkanları ve basın mensubunun yanı sıra bir çok ülkücü ile birlikte ailelerkatılım sağladı.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR