Bağlık'a Viyadüğün Eli Kulağında

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bağlık Mahallesi'ne yapılacak viyadük için ihaleye nisan ayında çıkılacağını söyledi.

GÜNDEM 28.02.2017 21:58:00 0
Bağlık

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mahalle muhtarları ile düzenlediği toplantıda hem anlattı. Hem dinleyip beklentileri yanıtladı. Kafega Restaurant’ta toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Esengül Güven ve Kemal Gümüş de katıldı. Başkan Akay, nisan ayından itibaren sıcak asfalt kaplama çalışmalarına ağırlık verileceğini ve Çerkezköy genelinde 100’e yakın sokak ve caddede sıcak asfalt kaplaması yapılacağını ifade etti.Kızılpınar’da devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Vahap Akay şunları söyledi:

 

VELİKÖY’E DÜĞÜN SALONU

 

“Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mart ayından itibaren çalışmalar beş ayrı ekiple hızlanacak. Kızılpınar’da Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan 15 caddenin tamamı ile altyapısı tamamlanan diğer sokakların tamamının asfalt, kaldırım çalışmaları hızlı bir şekilde yapılacak. Diğer yandan Kızılpınar’da okulun arkasındaki alana spor salonu ve Veliköy Düğün Salonu inşaat çalışmalarına başlanacak. Çerkezköy’de de trafiği rahatlatmak için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Tahminen mayıs ayından itibaren yeni trafik düzenlemesihayata geçecek.”

 

GÜN SAYILIYOR

 

Başkan Vahap Akay, Bağlık Mahallesi viyadük projesinde ise artık ihale için gün sayıldığını ve muhtemelen nisan ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur’un Kahyalar, Ergün ve Sezer Sokaklardayaşanan su kesintileri hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Başkan Akay, “Bu sokaklarda su şebekeleri yenilenecek. Makasçı, İnan, Butçu, Fatih ve Cambazlar Sokaklarda tıpkı Özcan Sokak’ta olduğu gibi örnek sokak çalışması yapılacak” dedi.

 

TAMAMEN ESKİMİŞ

 

Bu üç sokakta içme suyu hattının tamir edilecek bir tarafının kalmadığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Buradaki üç kilometrelik hat değişecek. Borular tamamen eskimiş. İçme suyu borusundan eski ve yeni boruları sergilenmek üzere belediye meydanına koyduk. Gerçekten vahim durumdayız. Asbest deyip duruyoruz ama sağlıklı su vermenin bir şansı kalmamış. Borunun sağlığa zarar vermemesi için sürekli klor basıyorlar. Klor basa basa bugüne kadar gelmişiz” diye konuştu.

 

TESTE ETTİK

 

Asbest borularının içinin tamamen kurum kapladığını ifade eden Vahap Akay şöyle devam etti: “Hükümet Caddesi’ndeki içme suyu hattı değişirken Gazeteci Şaban Kardeş ile bunu test ettik, ciddi bir kurum var. Yapışmış ve söküp atmak mümkün değil. 2018 yılının ikinci yarısında muhtemelen ilçenin tamamında yenileme çalışmalarına başlayacağız. Ama o tarihi beklemeden üç sokaktaki o hatları değiştireceğiz. Bir ay içinde çalışmalara başlayacağız.”

 

TEDES YAKINDA

 

Hükümet Caddesi’nin altyapısının tamamlandığını ve asfalt, kaldırım ile kavşak düzenleme çalışmalarına havaların ısınması ile Büyükşehir Belediyesi’nin başlayacağını belirten Başkan Vahap Akay, muhtarların dile getirdiği kaldırım, bozuk yol, altyapı ve üstyapı eksikliklerinin de kısa sürede giderileceğini ifade etti.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasının sonunda ise TEDES projesi hakkında bilgi vererek, belli noktalardan görüntü almaya başladıklarını ve deneme çalışmalarının tamamlanmasının ardından da kameraların tamamımın faaliyete geçeceğini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ