Santrale Karşı Sivil İntifada

Çerkezköy ile Silivri arasında Çerkezköy sınırları içinde kurulmak istenen termik santrale karşı ilk sivil tepki Silivri'den geldi. Çevre derneği olmayan Çerkezköy'de de çevreyi konu edinec

GÜNDEM 27.02.2017 23:02:00 0
Santrale Karşı Sivil İntifada

Çerkezköy İlçe sınırları içinde, Çerkezköy ile Silivri arasında kurulmak istenen termik santral halkı gerdi. Üstelik referandum öncesi iktidar partisi tarafından her türlü siyasi risk göze alınarak yapılan hamle vatandaşa, “Ne oluyoruz?” dedi. Henüz bir çevre derneği yapılanmasının olmadığı Çerkezköy’de çevreciler ve santralden kaygılananlar duruma tepkisini ağırlıklı olarak sosyal medyadan göstermeye başladı. Santralin kurulması istenen yerin bir eğitim kampüsü olmasından ötürü meseleye sivil toplum müdahalesi sadece siyasi partiler ile sınırlı kalmayacak gibi.  Çerkezköy’de çok sayıda değişik sivil toplum örgütünün terminale karşı tavır alma aşamasında olduğu öğrenildi.

 

AK PARTİ BİR, CHP İKİ VEKİLLE

 

Terminale karşı çok önemli bir toplantı önceki gün öğleden sonra Silivri’de, Ali Korsan başkanlığındaki Silivri Çevre Derneği’nde gerçekleşti.  Silivri sahilinde çay bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu veCHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, katıldı.

 

“SADECE TRAKYA’DA DEĞİL TÜM TÜRKİYE’DE HAYIR”

 

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan toplantının açılışında yaptığı konuşmada termik santrale sadece bölgeleri ve Trakya için değil tüm Türkiye’de karşı olduklarını söyledi. Başkan Korsan toplantının sonuçlarını da Marmara Haber’e değerlendirdi.