Kültür ve Sanat merkezi 1 Mart'ta kapılarını açıyor

Kızılpınar Mahallesi Akbaş Sokak No:5 adresinde bulunan Çerkezköy Belediyesi'ne ait 5 katlı bina 1 Mart tarihinden itibaren Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek.

GÜNDEM 26.02.2017 09:26:00 0
Kültür ve Sanat merkezi 1 Mart

İçerisinde Bilgisayar Odası, Kütüphane, Kurs Odaları, Konferans Salonu ve Düğün Salonu’nun bulunduğu Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde verilecek olan kurslar ile ev hanımlarının el becerileri geliştirilip, hemşericilik bilinçlerinin artmasına katkıda bulunulurken, öğrencilerimize ise ücretsiz internetli bilgisayar erişimi ve kütüphane imkanı sunulacak

 

MAHALLENİN HİZMETİNDE OLACAK

 

Bodrum, zemin artı 5 kat olarak Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek olan binada tadilat ve yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Kızılpınar Kültür Merkezimiz 1 Mart tarihinden itibaren Kızılpınar Mahallemizin hizmetinde olacak. Bodrum, zemin artı 5 kat olarak Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek binamızın bodrum katında 400 kişilik Konferans Salonu, zemin katında ise Düğün Salonu, mutfak, gelin ve sanatçı odası, sahne ve lavabolar yer alıyor” diye konuştu.

 

BEŞ KATLI OLACAK

 

Akay “Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizin 1. Katında ise idari kısım bulunacak. Kültür ve Sanat Merkezimizin 2. katında Kızılpınar Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazamız, çocuk odası ve lavabolar bulunacak. 3. katımız da ise 3 adet Kurs Odası’nın bulunacağı Kültür ve Sanat Merkezimizin 4. katında 15 bilgisayar ve internet erişiminin olacağı Bilgisayar Odası ve bir adet Kütüphane ile 1 adet kurs odası yer alacak. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizin 5. katının ise çok amaçlı spor ve müzik salonu ile mutfak olarak hizmet verecek. Kültür ve Sanat Merkezimizde hizmete girecek olan Bilgisayar Odası ve Kütüphaneden vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Bilgisayar Odamızda toplam 15 bilgisayar ve internet erişimi mevcuttur. Ayrıca öğrenciler ödevleri ile ilgili çıktı alabilecekler” dedi.

 

KÜTÜPHANENİN İÇERİĞİ ZENGİNLEŞTİRİLECEK

 

Kütüphaneye ise ilk etapta çeşitli eserlerin yer aldığı 1000 adet kitap alındığını ifade eden Akay önümüzdeki günlerde Kütüphanenin içeriğinin zenginleştirileceğini belirterek, Kültür ve Sanat Merkezimiz içerisinde yer alan Kurs Odalarında ise Kızılpınar Mahalle Evi’nde Kızılpınarlı hanımlara verilen kursların burada verileceğini söyledi. Tadilat ve yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlandığı Kızılpınar ve sanat Kültür Merkezi’nin 24 saat güvenlik kameraları ile takip edileceğini, doğalgaz bağlantısının yapılarak ısınma sorununun çözüldüğünü ve asansörünün devreye alındığını kaydeden Akay, Kızılpınar Mahallemize Kültür ve Sanat Merkezimizi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkezimizde öğrencilerimiz gerek Bilgisayar Odamızdan, gerekse Kütüphanemizden alacakları bilgiler ve okuyacakları kitaplar ile kendilerini geliştirecekler ve eğitim-öğretimlerine önemli artılar kazandıracaklar.Kızılpınar Mahalle Evimizin Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde açtığı kurslara katılacak olan ev hanımları ise hem komşuluk ve hemşericilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunacaklar, hem de yeni şeyler öğrenecekler. Ayrıca Düğün Salonumuz ve Konferans Salonumuz ile düğün, nişan, seminer, toplantı gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” dedi.

 

2 KURSUN KAYITLARI SÜRÜYOR

 

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde 1 Mart tarihinden itibaren Basit İğne Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Kurslarının açılacağını, ayrıca Gitar ve Bağlama Kursu kayıtlarının ise devam ettiğini belirten Belediye başkanımız Vahap Akay, kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızın Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimiz ile Çerkezköy Belediyesi’ne başvuruda bulunmalarını istedi.