Hükümet yanlıştan dönerek emeklilerimizi bir nebze rahatlattı

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu emeklilere yeni masraflar çıkararak zor durumda kalmalarına neden olacak  banka promosyonu koşulları değiştirilmesini değerle

GÜNDEM 26.02.2017 09:16:00 0
Hükümet yanlıştan dönerek emeklilerimizi bir nebze rahatlattı

VATANDAŞIN LEHİNE OLDU

 

Emekli maaşı ödeyen bankaların, 2017 Mart ayı itibariyle promosyon ödemelerine başlayacağını kaydeden “ Başlangıçta bankalar bu ödemeyi yapabilmeleri  için emeklilerden fatura ile kredi kartı veya kredili mevduat hesabı açtırma şartı koşuyorlardı. Emekliler adeta bir bankaya mahkum ediliyordu. Bu durumun ortadan kaldırılması için önemli bir muhalefet yaptık ve sonuç vatandaşımızın lehine oldu” diye konuştu.

 

“HAYIRLI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

 

Parlamenter Sistemde muhalefet vekillerinin  hükümete bir çok kez geri adım attırdığını hatırlatan Gaytancıoğlu "Başkanlık Sisteminin gelmesi durumumda Meclis'te böyle kararlı  muhalefet yapılacak bir ortam kalmayacağını, parlamenter sistemin yok olacağını ifade etti. Yeni anayasa ile milli iradenin merkezi olan TBMM'nin herhangi bir onaylama ve güvenoyu yetkisi bulunmayacağının da altını çizen Gaytancıoğlu "Meclis ve halk tarafından seçilmiş milli iradenin temsilcileri tamamen yok sayılacaktır. Bu milli iradenin, vatandaşın görüşlerinin yok sayılmasıdır. Biz her vatandaşımızın görüşü Meclis'te yer bulsun, meclis güçlü olsun diye hayır diyoruz ve sonucunda hayırlı olacağına inanıyoruz" dedi.