"Tekirdağ'ın 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak"

Tekirdağ BB Başkanı Kadir Albayrak yeni belediye binasında maliyetlerin yüksek tutulduğuna dair iddiaları yanıtladı. Albayrak binanın, Tekirdağ'ın 100 yıllık ihtiyacını karşılayacağını

GÜNDEM 24.02.2017 21:34:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ile ilgili son zamanlarda gerek sosyal medyadan gerekse yazılı basında bazı siyasi yöneticiler tarafından yapılan iddialara karşılık Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Başkan Kadir Albayrak tarafından yapılan açıklamada Süleymanpaşa İlçesi, Gündoğdu Mahallesi’nde inşa edilecek olan belediyenin yeni hizmet binasında maliyetin yüksek gösterildiğine dair iddialara yanıt verildi.

 

ASLAN PAYI HİZMET BİNASININ

 

Açıklamada proje için 196 milyon 179 bin 322 TL tutarında yaklaşık maliyet çıkartıldığını, ihaleyi 144 milyon 790 bin TL tutarındaki teklifle Alt ve Üst Yapı A.Ş firmasının aldığı hatırlatıldı. Proje bütününde hizmet binasının 94 milyon 518 bin 912 (yüzde 65.28), meydan altı otoparkın 36 milyon 38 bin 231 TL (yüzde 24.38) ve çevre düzenlemesinin 14 milyon 232 bin (yüzde 9.83) TL maliyetle yapılacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca özetle şu görüşlere yer verildi:

 

İHTİYAÇLARA CEVAP VERİYOR

 

“Her anlamda şeffaf belediyecilik ilkesiyle hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası projesi, medya kanalları aracılığı ile kamuoyuna yanlış aktarılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Her bölümü ve her detayı ile şehrin ihtiyaçlarına cevap veren bu proje Tekirdağ’ın yaklaşık olarak 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir kompleks niteliğindedir. Tüm detaylarını şeffaf belediyecilik ilkemiz gereği kamuoyuyla paylaşıyor, kurumumuz üzerinden prim yapmaya çalışan şahısları siz değerli vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.”

 

Haber / Ahmet KILAVUZ