Bu Yatırımda Borular Beylikdüzü'nü Görür

Çerkezköy'de Büyükşehir sadece bürokrasisi ile değil işiyle de varlığını hissettiriyor. Yağmur suyu hattında 77 bin metre boru kullanacak. Borular eklense İstanbul Beylikdüzü'nü görÃ

GÜNDEM 23.02.2017 19:12:00 0
Bu Yatırımda Borular Beylikdüzü

2016 yılının Temmuz ayında temeli atılan KDV dahil 27 milyon TL tutarındaki kanalizasyon inşaatının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından KızılpınarMahallesi’ne 1 milyon 200 bin TL ihale bedelli yağmur suyu hattı çalışmaları başladı. Mahalledeki yağmur suyu hattının toplam uzunluğunun3.5 kilometre olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çalışmanın İstiklal, Atatürk, Hürriyet Caddesi ve Çorlu Caddeleri’nde gerçekleşeceğini söyledi.

 

77 BİN 825 METRE

 

Başkan Akay, yağmur suyu hattı yapım çalışmalarının İstiklal Caddesi’nde başladığını; 800, 600, 500 ve 400’lük beton büzlerin yerlerine konulmaya başladığını belirtti. Yine Akay’dan edinilen bilgilere göre; 2016 yılının temmuz ayında temeli atılan kanalizasyon inşaatının çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında kanalizasyon şebeke inşaatı, terfi hattı ve kollektör hattı toplam 77 bin 825 metre uzunluğunda olacak. Bu uzunluk Çerkezköy ile Çerkezköy’ün toplu taşıma ağının olduğu İstanbul’unBeylikdüzü ilçesi arasındaki mesafeye eşit.

 

ÜST YAPI NİSANDA

 

Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlıkları tamamladıklarını, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda nisan ayından itibaren yol ve kaldırım çalışmalarının başlayacağını kaydetti. 

 

Haber / Ahmet KILAVUZ