Sebzelerin Bakımında Tarım İlacı Kullanın

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte tarlalarda hareketlilik başladı. Domates, maydanoz, marul, biber ekildi, diğerleri sırada. Ziraatçi Ulaş Cesur üreticiyi uyardı: "Sebzelerin bakımında tarım il

GÜNDEM 23.02.2017 19:02:00 0
Sebzelerin Bakımında Tarım İlacı Kullanın

Çerkezköy de uzun yıllar zirai ilaç bayiliği, çeşitli tohumluk ve sebze tohumu satış bayiliği yapan Ata Tarım‘ınsahibi Ziraatçı Ulaş Cesur,sebze ekim zamanının geldiğini hatırlattı. Cesur, mart ve nisan ayında ekilecek sebzeler hakkında açıklamalarda bulundu. Cesur, “İlk cemrenin düşmesiyle ısınmaya başlayan hava sıcaklıkları sebze yetiştiricilerini sevindirmektedir. Bölgemizde ticari ve hobi amaçlı sebze üretimi yapan çiftçilerimizin sayısı azımsanmayacak sayıdadır” dedi.

 

ÜRETİM SATIŞI DA HAREKETLENDİRDİ

 

Sebze tohumlarını alan üreticilerinuygun ortamlarda çimlendirme çalışmalarına şubat ayı itibariyle başladığını kaydeden Cesur havaların ısınmaya başlamasıyla sebze tohumu satışlarının da hareketliğinde dile getirdi. Cesur, Ata Tarım olarak hibrit ve standart sebze tohumları; yedi farklı çeşitte domates, 12 çeşitte biber, beş çeşitte kavun, yedi çeşitte marul tohumu olduğunu kaydetti. Cesur ayrıca şalgamdan pancara, acura kadar tüm sebze tohum çeşitleriyle üreticiye tedarikte bulunduklarını belirtti. Ayrıca menekşeden hüsnüyusufa, aslanağzından akşamsefasına kadar farklı çeşitlerde tohum satışı yaptıklarını da söyledi.

 

ZAMANLAMA DOĞRU

 

İçinde bulunduğumuz aylarda domates, maydanoz, marul, biber ekimlerinin doğru bir zamanlama ile başladığını belirten Cesur bu çeşitlerin yanı sıra mevsim koşullarınınbrokoli, ıspanak, karnıbahar, pırasa, patates, soğan, sarımsak, cin biberi, patlıcan, havuç. salatalık, biber, dereotu, roka,  turp ekimi için de elverişli olduğunu belirtti.

 

NEREDE NASIL KULLANILIR

 

Sebzelerin bakımı için tarım ilacının mutlaka kullanılması gerektiğini tavsiye eden Cesur, “Tarım ilacı mahsulü zararlılardan koruyup arındırdığı gibi yabani otların da mahsule zarar vermesi de önlenmektedir. Tarım ilacının nerede ve nasıl kullanılması gerektiğini biz vatandaşlarımıza anlatıyoruz" diye konuştu.Seracılık yapanların da her mevsimde sebze üretimi yapma imkânlarının bulunduğunu hatırlatan Cesur uyarılarını şöyle sürdürdü:

 

ŞAŞIRTMA YAPMAYAN ÇAPALAMA YAPMALI

 

“Seralarda turfanda domates, salata, kabak gibi sebzelerinekimine bu aylarda da devam edilir. Sıcak ve ılık yastıklara ekilen sebzelerin birinci şaşırtması yapılır. Sebze bahçesi topraklarının işlenmesine devam edilir ve gübrelenerek ekime hazır hale getirilir. Domates, biber, patlıcan belirli aşamalarda yavaş yavaş tavalara alınır. Şaşırtılan ve tavaya alınan fidelere can suyu verilir. Şaşırtma yapılmamışsa mutlaka çapalama yapılmalıdır. Özellikle bakla ve bezelyelerde çapalama bu ay yapılmalı. Bahçede, serada, sıcak ve ılık yastıklardaki zararlı ve hastalıklarla mücadele de tarım ilaçlarıyla yapılmalıdır.”

 

AYÇİÇEĞİ TOHUMLUKLARI VE HER TÜR EKİPMAN

 

Ulaş Cesur ayçiçeği tohumlukları konusunda çiftçilerinde taleplerini karşıladıklarını belirterek; May ve Eurolis Es başta olmak üzere güvenilir markaların ürünleriyle taleplere yanıt vermeye çalışıyoruz. Üç yıldan bu yana aralıksız olarak zirai ilaç bayiliğini de sürdürdüklerini; çim biçmeden çapalamaya, ağaç kesmeye, jeneratöre her tür ekipmanın da tedarikçisi olduklarını belirten Cesur, “Çiftçimize sadece satış esnası değil satış sonrası da hizmeti sürdürüyoruz” dedi. Cesur sözlerini şöyle tamamladı:

 

KOMBİNE TARIM MARKETİZ

 

“Otomatik sulama sistemleri projelendirmesi,kurulumu,yedek parça satışı, peyzaj projelendirme,uygulama,periyodik bahçe bakım hizmetleri,peyzaj aksesuarları,bahçe el aletleri,hayvansal yem katkı maddeleri,yalama taşları,süt sağım makinaları yedek parçaları gibi birçok konuda hizmet veriyoruz.Ayrıca fabrika, site, müstakil ev bahçelerine yıllık bahçe bakımını sözleşme imzalayarak yapmaktayız.  Tüm bu hizmetler profesyonel ekiplerimiz tarafında verilmektedir.Çerkezköy’de kombine tarım market olarak ilçemize ve bölgemize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.”