Hayvancılıkta İkinci Yatırım Daha Karlı Ticaret İçin

Malkara Belediyesi ilçenin geçim kaynağı hayvancılık için entegre kombine tesisten sonra satış tesisi için de harekete geçti. Edirne ve Keşan'da borsalar ziyaret edilip ticari işleyişe dair bilgi edinildi.

SİYASET 21.02.2017 20:14:00 0
Hayvancılıkta İkinci Yatırım Daha Karlı Ticaret İçin

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük'e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret heyetinde Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz,  Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgu ve Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan yer aldı.

 

EDİRNE VE KEŞAN’DA

 

Edirne Ticaret Borsası’nda canlı hayvan satış tesislerinde gerçekleştirilen salon satışlarını izleyen ve sonrasında canlı hayvan satış tesislerini gezerek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve beraberindeki STK Başkanları, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk’ten detaylı bilgiler alıp, ardından hububat ürün satış alanında da incelemelerde bulundu. Heyet ardından Keşan’a geçip Keşan Ticaret Borsası’nda da benzer temaslarda bulundu.

 

DAHA RAHAT VE KARLI SATIŞ

 

Başkan Yurdakul her iki borsayı ziyaretlerinde işleyiş hakkında fikir aldıklarını kaydetti. Yurdakul, “Tekirdağ’daki büyükbaşların yarısı, küçükbaşların ise üçte biri ilçemizde bulunmaktadır. Yeni kurulacak et entegre kombine tesisi yanına canlı hayvan satış tesisi kurmak için çalışıyoruz. Canlı hayvan tesisi kurulduğunda Malkara’da ki üreticilerimiz yetiştirdikleri hayvanlarını daha rahat ve karlı satış yapma olanağına kavuşacak. STK başkanlarına bizlerle birlikte hareket ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.  Borsa başkanları Özay Öztürk ve Yusuf Yörük de Başkan Yurdakul ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür etti, çalışmalarında başarılar dilediler.

 

Haber / Rüşa AYDEMİR