Domuz bağı ile bağlayıp servetini istediler

Nurettin Çakın'ın servetine el koymak için insanlık suçu dahi işleyen servet avcılarının bir anlık dalgınlığı pahalıya patladı. Saray'da polise koşan Çakın yakayı kurtarırk

GÜNDEM 20.02.2017 22:25:00 0
Domuz bağı ile bağlayıp servetini istediler

Bir yıl önce tanıştığı Nurettin Çakın’ın yüklü mal varlığı olduğunu öğrenen Ali Kemal A., arkadaşları ile birlikte akıl almaz bir plan yaparak Çakın’ın servetine konmak istedi. Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar Mahallesi’nde uygun fiyata satılık dükkânı olduğunu söyleyerek arkadaşı Nurettin Çakın’ı buraya getiren Ali Kemal A. üç arkadaşı  Aziz A., Enes D. ve Cemali A. ile birlikte bodruma indirdikleri Nurettin Çakın’ı burada etkisiz hale getirerek insanlık suçu işledi. Zanlılar Hollanda’da çalışıp birikim yapan Çakın’ı domuz bağı yöntemiyle ellerlini ve ayaklarını bağlayarak ağzını bantladılar. İstanbul Esenyurt’ta yaşadığı iddia edilen dört zanlı Çakın’a polis ve devlet ile yakın ilişkileri olduğunu, hesabındaki paraları kendilerine vermeleri durumunda can güvenliğini sağlayacaklarını belirtiler.

 

SARAY’DA POLİSE SIĞINDI

 

Zanlılar “15 milyonluk servetin senin hayatını kurtarmaz, bu parayı bize verirsen hayatını bağışlayız” diyerek Çakın’a kâbus dolu dakikalar yaşattılar. Domuz bağı yöntemi ile bağladıkları Nurettin Çakın’ı darp eden Ali Kemal A., Aziz A., Enes D. ve Cemali A. Ziraat Bankası Saray Şubesi’ndeki hesabından kendilerine paraları çekmesini söyledi. Ali Kemal A. ve Aziz A. kiraladıkları araçla Çakın’ı yanlarına alarak dün öğlen saatlerinde Saray’a gelerek bankadan 35 bin Euro ve 18 bin 500 Dolar çekmek istediler. Bankanın kapalı olduğunu gören Nurettin Çakın iki şahsa şekerinin düştüğünü söyleyerek yemek yemesi gerektiğini kaydetti. Otogar karşısında bulunan lokanta girişinde polis noktasını gören Çakın koşar adımlarla polise sığınarak yardım istedi.

 

SATILIK DÜKKÂN KİRALIK ÇIKTI

 

Çakın’ın imdat çağrısına Saray polisi uyanık davranarak şebekenin foyasını ortaya çıkardı. İki zanlı burada ekipler tarafından yaka paça gözaltına alındı, emniyetteki ilk sorgularında da diğer suç ortaklarını ele verdi. Satılık dükkân diye Çakın’a satılmak istenen iş yerinin ise Ali Kemal A. tarafından bir ay önce kiralandığı iddia edildi. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile mahallede araştırma yapan Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş büro ekipleri diğer zanlılar Enes D. ve Cemali A.yı da dükkânın önünde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

 

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA

 

Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü soruşturma başlattı. İddiaya göre 40 dakika sorguladıkları Çakın’ın sorgusunu cep telefonu ile kayda alan zanlılar sorguda zanlıya kahvaltı ve su verdiklerini itiraf ettiler. Çakın’ın üzerinde bulunan kimlik ile kredi kartlarını aldıklarını ayrıca Ali Kemal A.’nın banka iban numarasını Çakın’a vererek hesabındaki paraları kendi hesabına EFT yapmasını söylediği iddia edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ