Seçmen Listeleri 26 ŞUBAT'TA ASKIDAN İNİYOR

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün  halen askıdaki seçmen listelerinin 26 Şubat'ta askıdan ineceğini belirtip, "Vatandaşımız listeye baksın. Listede ismi olmaya

GÜNDEM 20.02.2017 22:21:00 0
Seçmen Listeleri 26 ŞUBAT

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün gazetemize yaptığı açıklamada,16 Nisan'da yapılacak referandumda oy kullanacakların seçmen listelerini  çok dikkatli kontrol etmeleri istedi.Listelerde ismi bulunmayanların oy kullanamayacaklarına dikkat çeken.Akgün, “Listelerde ismi bulunmayan vatandaşlarımızın belirli süre içinde kayıtlarını yaptırmak için Nüfus Müdürlüğü’ne giderek ikamet ettikleri hanede oturduklarını belgeleyen su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekmektedir” dedi. 

 

26 ŞUBAT’A KADAR

 

Oy kullanmak isteyen vatandaşların, uyarılarını dikkate almasını  isteyen Akgün, “Vatandaşlarımız 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da oy kullanmak istiyorsa muhtarlıklara gelerek isim listesinde  isimlerinin olup olmadığını kontrol etsinler. Listede ismi bulunmayanvatandaşlarımız gerekli süre içerisinde bazı işlemlerini gerçekleştirmemeleri durumunda maalesef 16 Nisan'da Anayasa değişikliği için oy kullanma şansını  kaybedecek. İlçe seçim kurulumuza ve muhtarlarımıza seçmen askı listeleri teslim edildi. Bu listeler 18 Şubat Cumartesi günü itibarıyla Sabah saat  08.00'de askıya çıkarılmış olup, 26 Şubat Pazar günü saat 17.00'de askıdan inecek.”

 

YARDIMCI OLUYORUZ

 

Akgün, 16 Nisan'da yapılacak referandumda oy  kullanacak vatandaşların seçmen kütüklerinde isimlerinin bulunup bulunmadığının  belirlenmesine de yardımcı olduklarını ve  listelerde ismi bulunmayanların mutlaka bağlı oldukları ilçe nüfus  müdürlüğüne gitmesi gerektiğini belirterek, “ Bu konumdaki kişilerin ikamet ettikleri hanede oturduklarını belgeleyen su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekmektedir”dedi. 

 

İSMİNİZ LİSTEDE YOKSA EKLETİN

 

Tahsin Akgün, listede ismi bulunmayan vatandaşların, ilçe nüfus müdürlüğünde kendilerini kütüğe  kaydettirmelerinden sonra alacakları belgeyi ilçe seçim kurullarına götürmeleri  durumunda listeye isimlerinin ekleneceğini de belirterek, bu işlemlerin  verilen sürede mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Akgünönceki referandum, yerel ve genel seçimlerde bazı  vatandaşların listeleri dikkatli kontrol etmemeleri nedeniyle oy  kullanamadıklarını ve bu nedenle oy kullanmak için listelerin iyi kontrol edilmesi gerektiğini belirterek vatandaşları bu konuda da uyardı.

 

Haber / Gökhan TEKER