Tüp Bebekte Başarı Oranı Yükseldi

Süleymanpaşa Belediyesi, sağlık söyleşileri programı kapsamında "Tüp bebek tedavisinde yeni yöntemler" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

YAŞAM SAĞLIK 19.02.2017 21:30:00 0
Tüp Bebekte Başarı Oranı Yükseldi

Konferansta Acıbadem International Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ahmet Fatih Öğüç konuşmacı olarak yer aldı.Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen konferansta doğal gebelik ve yardımla üreme olmak üzere iki tür üremeden bahsedilebileceğini belirten Op. Dr. Öğüç, tüp bebek tekniklerinde gelinen noktayı şöyle özetledi:

 

NEYDİ, NE OLDU

 

“Daha önceleri, anneden alınan yumurtaya babadan alınan sperm hücresini enjekte ederek ikinci, üçüncü ya da dördüncü günde rahme yerleştiriyorduk. Artık ilk beş gün laboratuvar ortamında tutarak fetüsün ilk aşamasını tamamlamasını sağlayarak bu şekilde anne karnına naklediyoruz. Kontrol süreçleri geliştiği için başarı oranlarımız da büyük ölçüde yükselmiştir.”

 

EŞKİNAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Öğüç, çocuk sahibi olmak isteyen ancak çeşitli nedenlerden ötürü doğal yollarla bunu başaramayan çiftlere kapsamlı bir incelemenin ardından tüp bebek yöntemleri ile yardımcı olduklarını ifade etti.Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Op Dr. Öğüç, “Bize bu imkanı yaratarak sizlerle bir araya gelmemizi sağlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Eşkinat’a kurumum adına teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN