Takma Kirpikler'i Genç Kuşak Ayakta Alkışladı

Çerkezköy OSB, Nova Oyun Yapım tarafından sahnelenen, bir kuşak çatışmasını anlatan "Takma Kirpikler – Mazi Kalbimde Yaradır"ı Çerkezköy'e getirdi. Oyunu 1000 liseli izlerken ekibi ayak

GÜNDEM 16.02.2017 21:47:00 0
Takma Kirpikler

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) kültür ve sanat etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Yıl içinde birçok gösteriye ev sahipliği yapan ÇOSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bu defa da ‘Takma Kirpikler-Mazi Kalbimde Yaradır’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Kapaklı’daki lise öğrencilerine iki seans halinde izletilen tiyatroyu öğrencilerle birlikte; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da izledi.

 

TÜRKÇE’DEKİ DEĞİŞİMİ DE SORGULUYOR

 

Yaklaşık 1000 öğrencinin izlediği oyunda, Osmanlı eğitimi almış bir kadın sanatçının sokağın tüm görmemişliğini üzerinde taşıyan tiyatrocu adayı genç bir kızla yaşadıkları traji komik bir dille anlatılıyor. Nova Oyun Yapım tarafından sahnelenenoyunun yazarlığını Elçin Gürler yaparken, oyunda Ayşen İnci ve genç oyuncu Nihan Tarhan rol aldı. Ayşen İnci aynı zamanda oyunun yönetmenliğini üstlendi.Kuşak çatışmasını ve Türkçe’nin değişimini anlatan oyunun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Oyunun bitiminin ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından oyunculara çiçek verildi.

 

Haber / Gökhan TEKER