Perinçek Çorlu'da Milli Hükümet İçin Hayır Diyecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Vatan Savaşı'ndan Milli Hükümete" konulu konferans için Çorlu'ya gelecek. Referandum için "Hayır" çağrısını tekrarlayacak

SİYASET 16.02.2017 21:43:00 0
Perinçek Çorlu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Çorlu’ya geliyor. Perinçek, 19 Şubat Pazar günü Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde saat 16.00’dabaşlayacak konferansta konuşacak. Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı İmdat Şahin tüm Çorlu halkını konferansa davet ederek şunları söyledi: “Türkiye’nin birliğe bütünlüğe ihtiyacı olan şu zorlu günlerde Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in Çorlu’ya gelerek konferans verecek olması çok önemlidir. Türkiye içeride PKK ve FÖTÖ ile mücadele ederken. Suriye’de açılmak istenen ikinci İsrail ve Amerikan koridoruna müdahale edip IŞID ve PYD’si ile mücadele ederken bir referandum sürecine girmiştir. Daha dün şehit cenazelerinde aynı saflarda birleşenler şimdi referandum süreci ile bölünmüştür. Getirilmek istenen başkanlık sistemi ile meclis feshediliyor,  güçsüzleştiriliyor. Biz vatanın bütünlüğü için hayır diyoruz. Teröre karşı topyekûn mücadele için, milletin birliği için hayır diyoruz. Yaklaşmakta olan ekonomik krize direnebilecek bir üretim ekonomisini savunduğumuz için hayır diyoruz. Milletimizi hayırda birleştiriyoruz.”

 

KAVGAYA BİN KERE HAYIR

 

16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumda, günümüz itibariyle yapılan araştırmalara göre hayır oylarının ağır bastığının AKP ve MHP yöneticileri tarafından da bilindiğini öne süren Şahin, “Bu nedenle dengeleri bozuldu. Dillerini kontrol edemez hale geldiler. Türk Milleti’nin edebine ve görgüsüne sığmayan konuşma ve davranışları milletçe izlenmektedir. Bizim edep ve terbiye dışı alanda onlarla yarışma isteğimiz de yoktur, yeteneğimiz de yoktur. Sövgüye, terbiyesizliğe, yalana da hayır diyoruz. Hele kavgaya bin kez hayır diyoruz” diye konuştu. Şahin açıklamasında ayrıca özetle şu görüşlere yer verdi:

 

MİLLETİ KAMPLARA AYIRIR

 

Evet diyenleri şu iki ay içinde Başkanlık Sistemine Hayır demeye ikna edeceğimizi biliyoruz. Çünkü biz bu milletin vatanseverliğine güveniyoruz. Evet çağrısında bulunan AKP ve MHP bizim düşmanımız değillerdir. Bu partilerimizin yönetimlerini şehit askerlerimizin ve polislerimizin cenaze törenlerindeki gibi omuz omuza durmaya davet ediyoruz. Türkiye’miz, İstiklâl Savaşı’ndan sonra en zorlu koşulların içindedir. Bugün öncelikli görev, bölücü ve yobaz terörüne karşı Devletin ve Milletin topyekûn birliğini sağlamaktır. Oysa Anayasa değişikliği dayatması milleti kamplara ayırıyor.Türk Milleti’ni Mehmetçiğimizin ve polisimizin arkasında birleştirmek varken, Anayasa çatışmalarında bölmenin anlamı nedir?Bakın Başkanlık sistemi dayatmasının getirdiği bu bölünme ortamında PKK ellerini ovuşturuyor, FETÖ pek memnun, IŞİD azgınlaşıyor, ABD fırsat kolluyor.Ancak başaramayacaklar!Türk Milleti, bölünmeye huzursuzluğa ve ekonomik çıkmaza hayır diyor!

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN