Edirneli Bekleviç'in Hayır Partisi 12 Gündür Onay Bekliyor

AK Parti'nin liberal kanadından olan, Edirne'den milletvekili adayı olup iki bakana danışmanlık yapan Tuna Bekleviç'in, "Bu Sefer Hayır" sloganı ile kurduğu Hayır Partisi, 12 gündür İ

GÜNDEM 16.02.2017 21:40:00 0
Edirneli Bekleviç

2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Edirne ikinci sıra milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen, 2011 seçimleri sonrası Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanlıklarını yapan Tuna Bekleviç’in, “Bu sefer hayır” sloganı ile kurduğu Hayır Partisi onay için 12 gündür İçişleri Bakanlığı onayı bekliyor. Parti kurmanın hayli kolay olduğu, 30 kişinin bir araya gelerek parti kurabildiği ülkemizde çok partili döneme geçişin ardından bugüne kadar 100’e yakın parti kuruldu. 2002’den sonra kurulan partiler de oldu. O partiler kısa süre içinde kuruluş onayı alırkenBekleviç’in partisi yaklaşık iki haftalık süreye rağmenhenüz onayı alamadı. Marmara Haber’inBekleviç’e yakın olan kaynaklardan edinilen güvenilir bilgiye göre Bekleviç’e partiyi kurmaması, başvurusunu geri çekmesi için yoğun baskı ve telkin var.

 

AK PARTİ’DE LİBERALLER RAHATSIZ

 

Türkiye’de çok partili döneme geçildikten sonra 96’ncı parti, 16 Nisan 2017 günü gerçekleşecek referandum sonuçlarının açıklanmasından beş dakika sonra kapanmak kaydıyla Edirneli aktif siyasetçi Tuna Bekleviç tarafından kurulmak istendi ve gerekli yasal girişimde bulunuldu. Bekleviç referandumda “evet” diyecek olan AK Parti’de bu konumdan rahatsız olduğu bilinen liberal kanadın da su yüzüne çıkan örneği oldu.

 

ADAYLIK VE DANIŞMANLIK YAPTI

 

Trakya, Edirne kökenli Tuna Bekleviç, 2011 yılı seçimlerinde AK Parti’den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilmiş, seçim sonrası Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanlıklarını yapmıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Bekleviç, 2006 yılında da Güçlü Türkiye Partisi’ni kurup 33 ilde örgütlenmiş ancak erken seçim kararı alınınca seçime girememişti. 2007’de Edirne’den bağımsız, 2011’de AK Parti’den Edirne ikinci sıra adayı oldu ancak her iki denemesinde de başarılı olamadı.

 

SLOGANI: BU SEFER HAYIR

 

Onayının verilmesi halinde partiyi referanduma yönelik olarak, “Bu sefer hayır” sloganıyla kuracak olan Bekleviç, geniş bir ekiple hareket ettiğini kaydetti. Partinin referandum bittikten hemen sonra kapatılacağını söyledi. Bekleviç referandumdan evet çıkması halinde Türkiye’nin tek adam yönetimi altına gireceğini ve bu yüzden sandıktan hayır sonucunun çıkması için çalıştıklarını söyledi.

Haber / Celal KARAKURT