Borç Ertelemesi Süreklilik Kazanmalı

Çiftçi borçlarının ertelenmesinin referandum yatırımına dönüşmemesi gerektiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Süreklilik kazanmalı" dedi.

GÜNDEM 15.02.2017 21:31:00 0
Borç Ertelemesi Süreklilik Kazanmalı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada çiftçilerin Ziraat Bankası’na, Tarım Kredi Kooperatifleri gibi çeşitli borçlarının ertelendiğini belirtmesi üzerine Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak bir açıklama yaptı. Çiftçilerin sıkıntılarının giderilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için devamlı olarak iktidar milletvekillerine durumlarını aktardıklarını ancak bugüne kadar kayda değer bir şey yapılmadığını hatırlatan Toprak açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

 

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI

 

“Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklama yüreğimize az da olsa biraz su serpti.Fakat bu konuda yine endişelerimiz var. Oda yaklaşan referandumdur. Biz çiftçi borçlarının ertelenmesinin referandum yatırımı olmasını istemiyoruz. Eğer bu yapılacaksa erteleme devam etmeli.Bizim daha öncede bu konuda taleplerimiz olmuştu ancak bizim talep ettiğimiz zamanlar ertelemenin söz konusu olamayacağı belirtilmişti. İnşallah verilen sözler tutulur diye umut ediyoruz.Çiftçiler olarak  bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum bu borç ertelemelerinin  kesinlikle bir seçim yatırımı  olmamasını temenni ediyoruz. Çiftçiler olarak borç ertelemesi yapıldığı içinde hükümetimize teşekkür ediyoruz.”

 

MAZOTTA DA İNDİRİM BEKLİYORUZ

 

Hasan Toprak çiftçiye mazot indirimi konusunda da söz verildiğini ancak bunun gerçekleştirilmediğini de belirterek, “Çiftçiler olarak girdilerimizin yüksek oluşu bizleri sıkıntıya sokuyor. Özelliklede son bir yıl içinde mazot fiyatının tahminlerimiz üzerinde zam görmesi yani fiyatının yükseltilmesi bizleri oldukça zorlamaya başladı. Oysaçiftçiye mazot fiyatlarında da önemli bir indirim yapılacağı sözü verilmişti. Fakat bu gerçekleştirilmedi. Biz mazot indiriminin de acilen yapılmasını bekliyoruz.Zenginlerin yatlarına 1.80 TL fiyatla olarak indirimli verilen bir litre mazot çiftçimize 4.50 TL’den veriliyor. Mazot esas çiftçiye 1.80 TL’den verilmeli ki en azından çiftçimiz bu yönde sıkıntı çekmesin” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ