KOKU ÖĞRENCİYİ BÜROKRASİ VELİYİ KANSER EDECEK

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu'ndaki koku sorununda bir üniversite ile bir bilim kurumu çuvalladı. Rapor hala gelmedi.

GÜNDEM 14.02.2017 20:13:00 0
KOKU ÖĞRENCİYİ BÜROKRASİ VELİYİ KANSER EDECEK

Astım bronşit vakası yaşamaya başlayan öğrencilerin velileri çocuklarının kansere yakalanacağından şüpheli.

Veliler Abban’a eğitim boykotu resti çekti. Okulu tatil etme yetkisi olmayan Abban, “Gelmeyen yok sayılmayacak” dedi.

 

Yaklaşık olarak 10 gündür Çerkezköy'ü etkisi altına alan kötü koku sebebiyle eğitim öğretimin sekteye uğradığı Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu'nda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası okulu adeta esir alan koku hakkında açıklama bekleyen veliler Kaymakam Abban tarafından tatminkar bir açıklama alamayınca gerginlik dolu anlar yaşandı.

 

HALA RAPOR GÖNDERECEKLER

 

Çerkezköy'ü etkisi altına alan kötü koku hakkında Namık Kemal Üniversitesi ve TÜBİTAK'ın incelemeleri sonucu hazırlanması gereken rapor hala gelmeye dursun, Şehir Dinçer İlkokulu'nda kötü koku sebebiyle maske takarak eğitimine devam etmeye çalışan ve bir kısım öğrencinin gelmediği okulda İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Belediye Başkanı Vahap Akay bir dizi incelemelerde bulundu.

 

VELİLER YÜRÜDÜ

 

Okulda yapılan incelemelerin öncesinde sabah erken saatlerde bir araya gelen veliler, Çerkezköy Belediyesi hizmet binası önünde toplanarak İlçe Kaymakamlığı'na yürüdüler. Burada Kaymakam Abban ile görüşen veliler tedirginliklerini Abban'a ilettiler. Görüşme sonrası Başkan Akay ile birlikte okulda incelemelerde bulunan Abban ilk olarak okulun içinde bulunan logarın son durumunu gözden geçirdi.

 

VELİLER EĞİTİM BOYKOTUNDA ANLAŞTI

 

Abban ve Akay'ın okula geldiği esnada basın mensuplarına tedirginliklerini izah eden veliler, "Birçok çocuk hasta. Astım bornişiti olan var. Kim verecek bunun hesabını, kim bizim vicdanımızı rahatlatabilir. Herkesi vicdana davet ediyorum bu durum çözülene kadar kimse buradan ayrılmayacak. Uzun vadeli bir çözüm ve bir açıklama bekliyoruz yetkili makamlardan. Okul tatil edilecekse tatil edilsin, eğitimden önce çocuklarımızın sağlığı geliyor. Öğretmenler ve veliler bir dayanışma içersindeyiz. Kimse çocuğunu göndermeyecek, veliler olarak böyle bir karar aldık. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı'na Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat edeceğiz. Biz çocuklarımızı o koku gidene kadar okula göndermeyeceğiz" dediler. Ayrıca bir hüzünlü veli ise, "El insaf benim çocuğum kanser olacak, bu resmen suikasttır” diye bağırarak tepkisini dile getirdi.

 

ABBAN: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

 

Okulun bodrum katında yer alan tadilat atölyesinde nefes almaya engel olacak düzeyde bulunan kötü ve basık bir hava olduğunu gözlemleyen Abban ve Akay, okul içinde velilerden birkaç temsilciyle birlikte istişarede bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda kendisine henüz iletilmiş bir rapor bulunmadığını, bu sebeple okulu tatil edemeyeceğini ifade eden Abban, öğrencilerin devamsızlıktan muaf tutulacağını ve müfredattan geri kalan öğrenciler için telafi dersleri yapılacağını kaydetti. Abban'ın sözlerine tepki gösterilmesi üzerine bir süreliğine gerilen ortam tekrar sükûnete kavuştu.

 

ÖNCE SAĞLIKLI OLSUN Kİ EĞİTİM GÖRSÜN

 

İncelemeler sonrasında Kaymakam Abban ve Belediye Başkanı Vahap Akay'dan bir açıklama bekleyen veliler umduklarını bulamadı. Okul girişinde yüzlerce velinin arasından geçerek okul önünde bekleyen velilere hiçbir açıklama yapmadan okuldan ayrılmak isteyen Abban'ın önünü birkaç veli kesti. Kendisinden bir açıklama beklediklerini ifade eden velilere okulun bodrum katında söylediklerini tekrar eden Abban, velileri tatmin edecek bir açıklama yapmayınca bir veli, "Kimse çocuğunu göndermesin. Çocuklarımız önce sağlıklı olsunki eğitim görsün. O küçücük ciğerleri ile yazık kanser olacaklar. Yetkili burada ama söylediklerimizi duymuyor. Rapor belli oluncaya kadar öğrencileri başka bir yere nakletsinler. Nasıl yetkilisiniz, açıklama bekliyoruz; cevap vermeden gidiyor" ifadelerini kullandı. Bir diğer veli ise TÜBİTAK'ın göndereceği rapora itibar etmeyeceklerini ve kötü koku okul çevresinden arınana kadar hiçbir velinin çocuğunu okula göndermeyeceğini dile getirdi. Öte yandan bir veli çocuğunun kötü koku sebebiyle hastaneye kaldırıldığını ifade ederek hastaneden alınmış raporu Abban'a sundu.

 

OKULUN NAKLİ TARTIŞILIYOR

 

Ortamın tansiyonunudüşürmek isteyen Akay da velilere yapılan temizlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, rapor gelmeden yetkili mercilerin bir adım atamayacağını, isteyen velinin çocuğunu okula göndermeyebileceğini ve kimsenin devamsızlıktan sınıfta kalmayacağını dile getirerek söz konusu durumun uzaması ya da olumsuz yönde bir rapor gelmesi halinde okulun başka bir alana nakledileceğine dair çalışmaların bulunduğunu kaydetti. Öte yandan olumsuz bir rapor gelmesi halinde geride bırakılan 10 günlük süre içerisinde kötü kokuya maruz kalan öğrencilerin sağlık durumlarından kimlerin sorumluluk duyacağı merak konusu oldu.

 

Haber / Celal KARAKURT