"Hayır Demek Yetmez. Hayra Çalışmak Lazım"

16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda halka yönelik 'Hayır' telkinlerini gerekçeleriyle açıklayan CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca partililerinden de Hayır için çalıÅ?

SİYASET 14.02.2017 20:08:00 0

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Kadın Kolları yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda sessiz çığlıkların sesi olmak için hayırdiyeceklerini ifade etti. Sevgililer Günü’ne denk gelen açıklamada  Alaca, “Demokrasiyi amaç değil araç olarak görenlere karşı hayır diyoruz. Sadece görüşünü söyledi diye işinden atılanların yanında olduğumuz için hayır diyoruz. Özgür bir ülke için hayır diyoruz” dedi. Basın toplantısında İlçe Başkanı Engin Camcı ile Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar da hazır bulundu.

 

TEK ADAMLIK KABUL EDİLEMEZ

 

“Yaşamın her alanında yer alan biz kadınlar Türkiye bu süreçten geçerken geleceğimizin teminatı en değerli varlıklarımız çocuklarımız için, dünyada ilk olarak bize verilen seçme ve seçilme hakkını kaybetmemek için hayır diyoruz. Biz vatanımızı savaş meydanlarında kan dökerek, canlar vererek kazandık. Bizim vatan topraklarımız cetvelle çizilmedi.” diyen Alaca, yüce bir milleti tek adamlığın altında toplamanın hiçbir zaman kabul edilecek bir madde olmadığına dikkat çekti.

 

SESSİZ ÇIĞLIKLARIN SESİ OLALIM

 

“İşte bu nedenle hayır diyoruz” diye konuşan Alaca sözlerinin devamında partili kadınlara ‘Hayır’ için propaganda yapma ve çalışma telkininde bulundu. Alaca, “Bayanlar; bu günlerde bize düşen meydanlarda, sokaklarda, bire bir insanlarımıza ulaşmaktır. Hayırlı günler için mücadele etmeliyiz. Çünkü biz kadınlar sessiz çığlıkların sesi olmak için hayır diyoruz” dedi.

 

ÖZGÜR BİR ÜLKE İÇİN

 

Ebru Alaca konuşmasının sonunda ise, “Laiklikten vazgeçmediğimiz için hayır diyoruz. Demokrasiyi amaç değil, araç olarak görenlere karşı hayır diyoruz. Sadece görüşünü söyledi diye işinden atılanların yanında olduğumuz için hayır diyoruz. Özgür bir ülke için hayır diyoruz. Hepinize bu haklı mücadelemizde kolaylıklar diliyorum. Bir hayırımız, bin hayıra döner inşallah” diye konuştu.

 

PARTİ DEĞİL MEMLEKET MESELESİ

 

Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca’nın konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı söz aldı. Camcı, “Gündem referandum ve her zaman olduğu gibi yine sizlere çok ama çok iş düşüyor. Biliyorum ki sizler üzerinize düşen görevi fazlasıyla yapıyorsunuz ve hep beraber geleceğimiz için yapacağız. Bu bir parti meselesi değilmemleket meselesidir. Sonuçta ülkemizde 15 sene de neler çözüldü. Ekonomi, terör, hukuk ve eğitimde neler çözüldü. FETÖ’yü biz mi yarattık. Şimdi bizden demokrasiyi istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Geleceğimiz, bayrağımız, vatanımız ve ulusumuz için hayır diyeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN