Atatürk'te Veliler, "Tahliyeye Hayır"da Israrlı

Atatürk İlkokulu'nda bazı şubelerin FETÖ'den Milli Eğitim'e devredilen dershane binasına tahliyesine veli tepkisi sürdü. İlk günden, "Hayır" diyen velileri dün Kaymakam Abban ve AK P

GÜNDEM 10.02.2017 20:16:00 0
Atatürk

Atatürk İlkokulu'nun bir kısmının FETÖ'nün elinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen binaya nakline birçok veli tepki göstermişti. Dün saat 10.30'da Türk Tekstil Vakfı'nda mülki amirler, öğretmenler ve velilerin katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı. Karşılıklı sözlü münakaşaların yaşandığı toplantıda veliler okulun bir kısmının taşınması fikrine tepki göstermeye devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hayli tartışmalı geçen toplantının bitiminde istişare için bir araya geldiklerini, toplantıya gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Abban, “Eğer taşınma işlemleri şimdi gerçekleşmezse bu bina başka bir okula tahsis edilir” dedi.

 

VELİLER TEPKİLİYDİ

 

Okulda 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıflardan bazı şubelerin dershaneden devşirme yeni binaya tahliyesine velilerin tepki göstermesi üzerine bir çıkar yol arayan Çerkezköy İlçe Kaymakamlığı, mülki amirler, idareciler, öğretmenler ve velilerin katılacağı bir istişare toplantısı yapmaya karar vermişti. Dün gerçekleştirilen istişare toplantısına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube amirleri, okul idarecileri, veliler ve servisçiler katıldı.

 

TAŞINMA İŞLEMİ ÖTELENSİN

 

Toplantıda kaygılarını dile getiren velilere ısrarla sadece bir istişare yaptıklarını dile getiren Kaymakam Abban, sözü velilere bıraktı. Abban zaman zaman sükûneti sağlamakta güçlük çekti. Şenol Aru isimli eski öğretmen, yedi katlı binada eğitimin verilemeyeceğini, öğrencilerin spor ve kültürel aktivitede bulunabilecekleri geniş bir alan bulamayacakları için enerjilerini boşaltamayacağını dile getirdi. Derslik açığı olduğu için bazı şeylerin görmezden gelinebileceğini fakat nakil işlemlerinin mayıs ayının üçüncü haftasına bırakılması gerektiğini savundu.

 

İKAMETGAHA GÖRE ÖĞRENCİ KAYDI YAPILSIN

 

Bazı veliler Atatürk İlkokulu'na Veliköy, Kızılpınar gibi uzak mahallelerden öğrenci geldiğini ifade ederek, ikametgâha bakılarak öğrencilerin nakillerinin yapılmasını ve bu mahallelerden okula öğrenci kaydı yapılmamasını talep etti. Velilerin bir diğer kısmı ise ilkokul öğrencilerinin bir başka binaya taşınacakları için psikolojilerinin bozulabileceğini ve rahatlıkla hareket edebilecekleri bir alanın bulunmadığını dile getirdiler. Dünkü toplantıda veliler yine ikna edilemezken binanın öğretmenevi olarak değerlendirilmesi de tartışılmaya başlandı. 

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN