Kadir Albayrak beton yolları sevdi

ABD'de 100, Avrupa'da 75 yılı geride bırakan, Türkiye'ye 2009'da Antalya'dan girip Tekirdağ'ın 2015'te icraata aldığı beton yolları Kadir Albayrak çok sevdi. Tekirdağâ??

GÜNDEM 10.02.2017 20:01:00 0
Kadir Albayrak beton yolları sevdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ile birlikte “Trakya Bölgesi Belediyeleri İçin Beton Yollar Semineri” düzenledi. Akçansa Çimento Fabrikası’nın katkılarıyla düzenlenen seminerde; beton yolların teknik, sosyo-ekonomik, çevre yönlerinden üstünlükleri ve beton yolların bir seçenek olarak kullanılması, Türkiye’den ve yurt dışından örneklerle anlatıldı.

 

ASFALTA ORANLA HER YÖNDEN AVANTAJLI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıyer konuşma yaptı. Sarıyer, “Günümüze kadar yol yapım sisteminde kullanılan asfalt, beton yola göre daha dayanıksız. Asfalt yollar ağır tonajlı araçları taşımakta zorlanıyor. Ayrıca oto yolların yıllık bakım ve onarım maliyetleri ise çok yüksek oluyor. ABD’de 100, Avrupa’da ise yaklaşık 75 yıldır beton yollar kullanılmaktadır. Hızlı uygulanması, bakım istememesi bu yolların yapımı için olanak sağlıyor. Bu toplantıların gerçekleştirilmesinde başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere yönetime, Çimento Müstahsilleri Birliği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

ALBAYRAK YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYOR

 

Sarıyer’in konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Beton yol ülkemizde 2009 yılında Antalya’da uygulanmaya başlamıştır. Tekirdağ’da ise bu uygulama 2015 yılında hayata geçmiş ve çalışmalar olumlu sonuçlar vermiştir. Aldığımız olumlu sonuçlar dâhilinde çalışmalarımız başka bölgelerde devam etmiştir. 34 aylık bir büyükşehir olarak projelerimiz ve ideallerimiz var. Tekirdağ, Türkiye’de nüfus artışı en fazla il olma özelliği ile gelişen ve her geçen gün büyüyen bir şehirdir. Tarım ve hayvancılık, turizm, üniversite, lojistik ve güçlü sanayisi ile beşvizyonu içinde barındıran ilimiz her anlamda farklıdır. Her anlamda hızla gelişen ilimizde ulaşımı da en iyi şekilde yapmak görevimizdir. Beton yol uygulamalarının çalışmalarımıza büyük katkısı olacağını düşünüyorum.  Bugün burada yapılacak olan sunumlar, bu konuya büyük ışık tutacaktır” dedi.

 

AKGÜN: ÜLKE OLARAK GECİKTİK

 

Başkan Albayrak’ın ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün söz aldı. Akgün şunları söyledi: “Bugün burada ülkemizde uygulamada geç kalınmış bir çalışmayı ele alacağız. Bu toplantıların Türkiye genelinde yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. ABD ve Avrupa’da uzun yıllar önce başlayan uygulama, Türkiye’de 1994-1995 yıllarından itibaren ülkemizde çığ gibi büyümeye başlamıştır. Ülkemizde beton üretimi büyük bir gelişme göstererek Ortadoğu, Avrupa ve Afrika ülkelerine ihracat yapmaktadır.”

 

TÜM DETAYLARI İLE TARTIŞILDI

 

Konuşmaların ardından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman, “Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol Uygulamaları”, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Samsun Beton Yol Uygulamaları” konularında katılımcılara bilgiler verdi. Alanlarında uzman konukların çeşitli konularda katılımcıları bilgilendirdiği, beton yol ve silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin de değerlendirildiği seminer, soru cevap bölümü ile sona erdi.

 

Haber / Gökhan TEKER