3 milyonluk Picasso operasyonu

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele ekipleri, teknik takibe aldıkları eski polislerin, ellerinde ressam Pablo Picasso'ya ait bir tablo olduğunu belirledi. Yapılan opera

GÜNDEM 10.02.2017 09:33:00 0
 3 milyonluk Picasso operasyonu

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Marmaraereğlisi ilçesinde aralarında polis ve emekli emniyet müdürünün de bulunduğu kişilerin elinde ünlü ressam Pablo Picasso’a ait  tablo olduğu ve satmaya çalıştıkları bilgisi üzerine, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele ekipleri kimlikleri belirlenen kişileri teknik takibe aldı. Şahısların kullandıkları iki otomobili Marmaraereğlisi çıkışında durduran ekipler, araçlarda yaptıkları aramada, sırt çantası içerisinde gazete kağıdına sarılı vaziyette ve üzerinde çeşitli mühürler bulunan Picasso tablosunu ele geçirdi. Araçtaki polis memuru G.G ve emekli emniyet müdürü E.K. ile M.G, B.A ve Erdem K. gözaltına alındı.

 

ORJİNAL OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen tabblo ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf ve Sergi bölümüne gönderilerek orijinal olup olmadığı hakkında rapor hazırlanacağı öğrenildi.