Piyasa ayakta, işçi isyanda

Kızılpınar'da iki ortağı bulunan firmadan maaşlarını alamayan işçiler, iş yerlerini bastı. Ücretini alamayan işçilerin çalıştığı firmanın borcu olduğu için alacaklı firma, avukatla

GÜNDEM 8.02.2017 21:31:00 0
Piyasa ayakta, işçi isyanda

İKİ ORTAK KAYIPLARA KARIŞTI

 

Kızılpınar Mahallesi Malkoçlar Caddesi no: 9 adresinde bulunan Dilekçi Tekstil çalışanları, işyerine hacze gelen memurlara engel olarak haciz işlemini engellemeye çalıştılar. Dün saat 16.30 sularında meydana gelen olayda iddiaya göre Dilekçi Tekstil atölyesinin iki ortağı Burhan D. ile Feridun G’ninişçilerin maaşlarını ödemeyerek kayıplara karıştığı ifade edildi.

 

PİYASADA DA ÇOK ALACAKLI VAR

 

2016 yılının Ocak ayında faaliyete başladığı öğrenilen tekstil atölyesinin son 3-4 aya kadar önce işçilerin maaşlarını zamanında ödemediği iddia edildi. Atölyenin sahibi iki ortağın son aylarda işyerine gelmedikleri ve işçilerin maaşlarını ödemediği gibi piyasaya da borç bıraktıkları ifade edildi. Diğer firmaların alacaklarını tahsil edememeleri üzerine haciz işlemi başlatılırken, atölyeye gelen haciz memurları karşılarında alacaklarını tahsil edemeyen işçilerle karşılaştı.

 

TAKVİYE JANDARMA EKİPLERİ GELDİ

 

Haciz işleminin gerçekleştirilmesine izin vermeyen işçiler memurlara zorluk çıkarırken, duruma Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 100 işçi maaşlarını alamadıklarını ifade ederek tekstil atölyesinin önünde toplandı. Kalabalığın çoğalmasıyla birlikte Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere Ulaş ve Velimeşe’den de takviye Jandarma ekibi geldi.

 

AYLARDIR MAAŞ ALAMIYORLAR

 

Maaşlarını alamayan işçiler yaptıkları açıklamada, “Bizler maaşlarımızı alamazken, üstüne üstlük birde başka alacaklı firmalar tarafından haciz memurları geldi ve içeride ki makineleri almak istiyorlar. Bizler maaşlarımızı almadan makineleri vermeyeceğimizi ifade ettik. Yaklaşık 100 işçi kaç aydır maaşlarını alamıyor ve hepimiz zor durumdayız. Evrakların çoğu sahte ve bütün işçiler sigortasız olarak çalıştırıldı” ifadelerine yer verdiler.

 

BASKI YAPILIYORDU

 

Doğru dürüst izin yapmadan çalıştırıldıklarını ifade eden işçiler, “Sabah 08.30’da iş başı yapıp akşam 18.30’da çıkmak istediğimiz zaman da, eğer erken çıkarsak 15-20 günlük çalışmamızın maaşlarımızdan kesileceği söylenerek bizlere baskı yapılıyordu. Haciz için kamyonları karşımızda görünce makinelerin alınmasına izin vermedik ve kamyonları geri gönderdik. Paralarımızı almadan makineleri teslim etmeyeceğiz” açıklamasında bulundular.

 

GÜVENLİK KORDONU OLUŞTURULDU

 

Jandarma ekipleri haklarını isteyen kalabalık grubu ikna etmek için uzun süre çaba sarf ederek kendilerini bilgilendirdiler. Bir ara ortam gerginleşirken, taşkınlık çıkarmak isteyen birkaç işçi jandarma ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Uzun süren bilgilendirmelerin ardından jandarma ekiplerinin ikna çabaları sonuç verirken, haciz için gelen kamyonlar da atölye önüne çekildi. Maaşlarını alamayan işçiler taşkınlık yapmadan makinelerin yüklenmesini izleyeceklerini belirtirken, jandarma ekipleri de oluşturdukları güvenlik kordonuyla işçilere izin verdi.

 

SESSİZCE DAĞILDILAR

 

Atölyede bulunan 30 adet tekstil makinesi ve atölyede kullanılan birkaç tekstilde kullanılan masalar üç kamyona yüklenerek yediemine götürüldü. Haklarını arayan işçiler kamyonların gitmesinin ardından olaysız bir şekilde dağılarak evlerinin yolunu tuttular.

 

Haber / Menşure Kardeş