Tuncel'de ihraç edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ihraç listesi 686 sayılı KHK'da yayınlandı. Fetö/Pdy soruşturması kapsamında açığa alınan Eski Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel'de meslekte

GÜNDEM 8.02.2017 10:15:00 0
Tuncel

İKİNCİ ŞOKU YAŞAMIŞTI

 

15 Temmuz kanlı darbe  girişiminin ardından gözaltına alınan ardından da serbest bırakıldıktan sonra firar eden Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın'ın yerine Çerkezköy'den İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Adem Tuncel Ocak ayı başında sürpriz bir şekilde akşam saatlerinde görevden alınmasıyla Kapaklı emniyeti ikinci şoku yaşamıştı.

 

KHK AÇIKLANDI

 

686 Sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin önceki akşam resmi gazetede yayınlandı. Yeni KHK ile toplam 4 bin 464 kişi kamu görevinden çıkartılırken, firari Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın yerine Çerkezköy’den atanan Eski Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel’de meslekten ihraç edildi.

 

17 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

 

Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan kararnameye göre Emniyet Genel Müdürlüğünden, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 417 personel kamu görevinden çıkarıldı. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulundan 10, Yargıtay’dan 10, Sermaye Piyasası Kurulundan 1, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) 2, Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan (TRT) 80, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 2, Avrupa Birliği Bakanlığından 3, Dışişleri Bakanlığından 48, Ekonomi Bakanlığından 15, İçişleri Bakanlığından 49, Jandarma Genel Komutanlığından 893 asker, Sahil Güvenlik Komutanlığından 3 asker, Kültür ve Turizm Bakanlığından 16, Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki 330 akademik personel de kamu görevinden çıkarılanlar arasında yer aldı. Öte yandan, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler, 1 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Sağlık Bakanlığı personeli ise göreve iade edildi. ABD'de öğrenim gören 2 kişinin de öğrencilik statüsü geri verildi.

 

TEKİRDAĞ’DA 50 ÖĞRETMEN GÖREVDEN ATILDI

 

Yeni açıklanan KHK Trakya’daki eğitimi de vurdu. Tekirdağ’da Çorlu’dan 19, Çerkezköy’den 8, Kapaklı’dan 6, Süleymanpaşa’dan 5, Ergene’den 4, Şarköy’den 4, Muratlı’dan 2, Marmara Ereğlisi’nden bir ve Saray’dan bir öğretmen olmak üzere toplam 50 öğretmen meslekten ihraç edildi.

Edirne’de Keşan’dan üç öğretmen, Merkez İlçe’den bir öğretmen ve Uzunköprü’den bir öğretmen bir şube müdürü olmak üzere altı kişi, Kırklareli’nde ise Merkez İlçe ve Pınarhisar’dan birer öğretmen, Lüleburgaz’dan bir memur olmak üzere toplam üç kişi meslekten uzaklaştırıldı.

 

ÇERKEZKÖY’DEN 8, KAPAKLI’DAN 6 ÖĞRETMEN İHRAÇ EDİLDİ

 

OHAL kapsamındaki 686 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile Çerkezköy’den Eğitim Şube Başkanı Barış Serin ve Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler Meltem Karahan, Nurgün Dikici ve Sevda Doğan’ın yanı sıra Fatma Konan, Ümran Coşkun Polat, Büşra Erzen, Suat Şahin meslekten ihraç edildi. Kapaklı’dan ise  Adem Akmaden, Aydın Yelgün, Ferhat Kasap, Gamze Dinigüzel, Koray Yıldız, Yavuz Kayaalp ihraç edilen isimler oldular.

 

EN FAZLA ÇORLU’DAN

 

Çorlu’da Dilek Şeker, Erkan İşge, Güner Koparan, Handan Yelda Yavuz, Hatice Arslan, Hicran Korkmaz, Hüseyin Tural, İbrahim Aydın, Kazım Ünlü, Makbule Civelek, Mehmet Nasır Sönmez, Mehmet Oğuz, Nesrin Özdemir Saldıran, Nurşen Akçam, Özgür Keysan, Sabri Maraş, Sevilay Cengiz, Yıldır Arslan, Zehra Oktay  Ergene’den; Emriye Demirkır, Hacer Akdi, Metin Lök ve Onur Akkuş. Marmara Ereğlisi’nden; Esra Yıldırım, Muratlı’dan; Çiğdem Genç Keleş ve Sarp Özdemir. Saray’dan; Sema Güller, Süleymanpaşa’dan; Arzu Aykaç, Fatma Gökdağ, Mustafa Batak, Seda Setkaya, Şarköy’den; Erdal Nağiş, Mehmet Baki İldan, Özlem Nağiş ve Suat Özcan meslekten ihraç edildiler. Edirne Uzunköprü’den Şube Müdürü Hüseyin Şentürk ve öğretmenler Emre Kök, Halis Bataklı, Erol Güneri, Gülizar Bahadır ve Mahmur Teke ihraç edilirken,Kırklareli’nden öğretmenler Ergün Kurşun ve Nur Özkan ile Ekrem Ekinci ihraç edilen isimler oldu.