Önlem için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin arka tarafından geçen çevre yolu ile Mevlana İlköğretim Okulu güzergahında bulunan yolun neredeyse iç içe olması okula giden öğrencilerin hayatlarını tehlikeye atıyor. M

GÜNDEM 7.02.2017 20:05:00 0
Önlem için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Yeni yapılaşmanın çok hızlı geliştiği Bağlık Mahallesinde Çerkezköy-İstanbul çevre yolu yakınlarında birçok yeni konutun yapılması apartman önünden geçen yol ile çevre yolunun neredeyse birleşmesine sebep oldu. Yol güzergahı boyunca karayolu çevresinde güvenlik çitlerinin çekilmesini talep eden vatandaşlar son olarak Çerkezköy Belediyesine yazılı talepte bulundular. Özellikle okula giden öğrencilerin karşıdan karşıya geçmek istedikleri noktalarda ve hayvanların yola fırlaması sonucu oluşacak kazaların önüne geçilmesi amacıyla vatandaşlar Devlet Karayollarından güvenlik çiti yapması talebinde bulundular. Uzun süredir vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine belediye yetkilileri durumu Karayollarına bildirmesine rağmen henüz bir yatırım ya da çalışma yapılmaması ise dikkatlerden kaçmazken, bu durum ''Bir önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?'' sorularını akıllara getirdi.

 

TUĞAY KAVŞAĞINA ÜST GEÇİT YAPILMALI

 

Yan yol yaklaşım alanına tedbir amaçlı istinat duvarı yapılması noktasında belediyeden çok defa talepte bulunan mahalleli, bu alana korkuluk yapılarak yan yoldan çevre yoluna girişin önlenmesi gerektiğini düşünüyor. Ambardere mevkiinde okul kampüs alanı olarak birçok okul yapılacağı bu alanda binlerce öğrenci olması anlamına gelirken, Tugay Kavşağı güzergahında bir üst geçit bulunmaması, okula yaya olarak gidip karşıdan karşıya geçen öğrenciler için tehlike sinyalleri veriyor.

Zaman zaman ışık ihlalleri ve kazalarla anılan kavşakta öğrencilerin olası kazalardan korunmaları için üst geçit yapılması gerekirken, Karayollarının ise nasıl bir yatırım düşündüğü ise kamuoyunca merak ediliyor.

 

BELEDİYE ORTAK ÇALIŞMA TALEBİNDE BULUNDU

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre vatandaşın talepleri noktasında Çerkezköy Belediyesi, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'ne ortak çalışma yürütülmesi hususunda teklifte bulundu. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar'ın ışıklandırılması için tabiri caizse Karayollarına 100 bin TL'lik bir meblağ ödemişti. Karayollarının Çerkezköy'de yatırım yapma konusunda bir hayli isteksiz olduğu vatandaşlar tarafından genel olarak dile getirildiği için konunun dolaylı yoldan muhatabı olan Çerkezköy Belediyesi'ne yoğun derecede şikayet mektubu geliyor.

 

Haber / Celal KARAKURT