Purçu: Tek adamlığa "Hayır" diyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu dün Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle ile buluştu.

SİYASET 6.02.2017 21:20:00 0
Purçu: Tek adamlığa

İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

 

Dün Çerkezköy’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu’yu İlçe Başkan Yardımcısı Metin Akyıldız, İlçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve partililer kapıda karşıladı. Anayasa değişikliğinin tek adam yönetimine göre hazırlandığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu “ Yapılan anayasa değişikliği ile tek adamlık yönetimi yani başkanlık sisteminin ülkemize getirilmek istenmesi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir yönetim sistemidir. Bu konuda danışmanlarımın Avrupa ülkelerinde yaptığı araştırmaya göre de dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistemin olmadığı ve bu sistemin tamamen sakıncalı olduğu yönünde görüş bildirdikleri belirtildi. Hiçbir ülkede tek kişinin her şeye hükmedeceği tüm yetkiler ve kararlar verme yetkisi yoktur” dedi.

 

“TEK KİŞİYE ÜLKE TESLİM EDİLECEKTİR”

 

Ülkede yapılan anayasa değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu kaydeden Purçu “ Bu yasa değişikliğinin yanlış olduğunu ve itiraz etmemize rağmen bu yönde oy vermememize rağmen meclisten geçirdiler. Referandum’da yapılacak olan yasa değişikliği aslında başkanlık seçimidir. Bu referandum bir parti seçimi kesinlikle değildir. Bu Türkiye’nin geleceğine yönelik bir seçim olduğunu herkes bilmektedir Bu nedenle halkımızın büyük bir çoğunluğu tek adamlık istemiyor. 18 Maddenin vatandaşla ilgili alakası yoktur. Tek var olan şey tek bir kişiye ülke yönetiminin teslim edilmesidir” diye konuştu.

 

“TEK ADAMLIĞA HAYIR OYU VERECEKTİR”

 

Milliyetçi Hareket Partili bir çok kişinin referandumda hayır diyeceği iddiasında bulunan Purçu “Ayrıca Ak Partili olup da demokrasiden yana tavır koyanların sayıları da her geçen gün çoğalıyor.

CHP kanadında zaten bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Biz burada bir parti için oy kullanmayacağız vatanımız için, demokrasimiz için, parlamenter sistem için oy kullanacağız.Referandumda hayır yerine evet çıkarsa, tek kişinin ülkeyi ne hale getireceğini hayal bile etmek istemiyorum. Tek kişi yönetime geldiğinde ülkeyi eyaletlere bölme yetkisine sahip olacak. Bu ülkeyi dedelerimiz kanlarıyla vatan yaptı. Birileri ise kapalı kapılar arasında ülkeyi bölmek için oyunlar oynuyor. Tüm bilinçli halkımız ülkemizin bölünmesine izin vermemek için tek adamlığa hayır oyu verecektir” açıklamasında bulundu.

 

“EN GÜZEL CEVABI HALKIMIZ VERECEK”

 

Purçu “ Kişiyi sevebilirsiniz, ancak vatanımızı çok daha seviyoruz. Vatandan başka önemli bir şey yoktur. İktidar partisinin son beş yıl içersinde ekonomiyi ne hale getirdiğini görüyoruz. Meydanlarda hayvancılığın can çekiştiğini, çiftçilerin perişan olduğunu, turizm sektöründe düşüşlerin olduğunu söylemiyorlar. Bir yıl önce 40 litrelik aracın deposu 140 TL’ye dolarken, şimdi ise 200 TL’ye doluyor. İnsanlarımız ekonomik sıkıntı içinde olduğu için ülkemizde intiharlarda çoğaldı. 15 yıldır ülkeyi düzeltmeyen iktidar şimdi tek adamlılıkla mı, başkanlıkla mı düzelecek buna kimse inanmıyor. Anayasa değişikliği paketi içinde gizlendirilmiş kimsenin bilmediği maddelere yer vermişler ve tek kişi istediğini yapabilecek. Biz rejimimizin değişmesini ve başkanlık sistemini istemiyoruz. Halkımızın büyük çoğunluğu istemiyor. Ama iktidar partisi başkanlık için halkımıza dayatma yapıyor. Referandumda Tük milleti özgür iradesini kullanarak onlara sandık da hayır diyerek en güzel cevabı verecektir” dedi.