Buraya bir an önce el atılmalı

Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından 2012 yılında Bağlık Mahallesi Kıvrak Sokak üzerinde hizmete açılan, o dönemde Çerkezköy'ün en modern pazaryeri olarak lanse edilen Kapalı Semt PazarÄ

GÜNDEM 3.02.2017 22:05:00 0
Buraya bir an önce el atılmalı

Kartal Sokak’ta ki trafiği aksattığı için Çerkezköy Belediyesi tarafından 2012 yılında Kıvrak Sokak üzerinde yaptırılan Kapalı Semt Pazarı uzun yıllar örnek pazarlardan birisi olarak hizmet etti. O dönemlerde Çerkezköy halkının ilgi gösterdiği Kapalı Semt Pazarının bugünlerde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten uyuşturucu tacirlerinin meskeni haline gelmesi vatandaşları üzüyor. Her akşam mahalle halkından bir grup vatandaşın kontrol etmek zorunda kaldığı pazar yerinde yaşananlar nedeniyle gece vardiyasına giden işçilerin güvenlikleri tehlike altına giriyor.

 

ATIL DURUMA GELDİ

 

Eski Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde yapılan pazar yeri o dönem mahalle halkı için bir ihtiyaç ve olumlu bir yatırım olarak değerlendirilse de yıllar geçtikçe önemini ve kullanım alanının dışına çıktı. Zamanla Kapalı semt pazarına tezgah açan esnaf sayısının bir elin parmaklarını geçmez duruma gelmesiyle birlikte 2012 yılında 700 bin TL’nin üzerinde yapılan Kapalı Semt Pazarı bugün ise adeta kendi kaderine terk edildi. Büyük paralar ödenerek yaptırılan Kapalı Semt Pazar yeri, o dönem önemli bir ihtiyaç olarak görülse de semt pazarı kültürünün aslında mahalleli de bulunmadığının da kanıtı gibiydi. Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar ek gelir kapısı olarak gördükleri boş alanı değerlendirerek el işi gibi ürünleri satıyorlar.

 

“ALAN DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

 

Mahalle esnafından CHP İlçe Teşkilatı üyelerinden Metin Akyıldız, atıl durumda olan pazar yerini kötü amaçlı kullananların mahalle halkına zorluk çıkarttığını akşam geç saatlerde güvenlik zafiyetinin yaşandığını iddia etti.  Alanın Çerkezköy Belediyesi'ne tahsis edilerek burada çalışan ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri ücretsiz kreş, spor kompleksi ya da hiç olmazsa düğün salonu olarak değerlendirilebileceğini sözlerine ekleyen Akyıldız, "Mahallede yaşayan çoğu vatandaşımızın bütçe ve gelir durumu düşük. Mahalleli için bir ek gelir kapısı olacak bir alana dönüştürülmesi de düşünülebilir. Bağlık Mahallesi halkının yararlanabileceği sosyal alan yapılabilir" diye konuştu.

 

SPOR KOMPLEKSİ YAPILABİLİR

 

Mahalle bireylerinden bir diğeri Hasan Bozkurt ise Bağlık Mahallesi'nin yeteri kadar ilgi göremediğini dile getirdi. Özellikle işçi kesimin yaşadığı mahallede sosyal alan ya da değer katacak bir faaliyet olmadığı için gençlerin sosyalleşemediğini ve kötü alışkanlıklara kapıldığını kaydetti. Spor faaliyetleri için belediyenin Bağlık Mahallesi'ne yatırım yapması gerektiğini düşünen Bozkurt, boş kalan pazar yerinin çocuklar tarafından futbol alanı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

 

ÇOCUKLAR ÇATILARIN ÜZERİNDE OYNUYOR

 

Çocukların mahallede oynayacak bir alanı olmadığı için atıl durumda olan pazar yerini tercih etmeleri beraberinde bir tehlikeyi getiriyor. Çatıların üzerlerinde gezinerek oynayan çocuklar, kontrolsüz ve bakımsız kalan pazar yerinin adeta bir özeti gibi görünüyor. Mahalle halkı için önemli bir sosyal aktivite alanı olarak değerlendirilebilecek ve yüksek potansiyeli bulunan bu alan için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ne gibi bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

 

Celal KARAKURT