Uyan'dan Diyanet İşleri Başkanlığına büyük jest

Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı İlçe imar plan çalışmalarında Cami yeri olarak ayrılan ve yaklaşık 3 dönüm olan arsayı, ilçe merkez camisi yapılmak üzere Belediye Meclisinden geçirerek Diy

GÜNDEM 1.02.2017 21:14:00 0
Uyan

TAPUYU TESLİM ETTİ

 

Marmaraereğlisi İlçe Müftüsü Yusuf Arslan’ı Belediye Başkanlığı makamına davet eden Başkan Uyan Diyanet İşleri Başkanlığına iletilmek üzere arsanın tapusunu kendisine verdi. Tapu teslimi sırasında İlçe Müftülük görevlileri Yaşar Sütçü, Hasan Akgün, Belediye Meclis üyesi Ziya Doğan, Marmaraereğlisi Belediye dini hizmetler danışmanı Abdurrahman Ceyhan da hazır bulundu.

 

“SPONSOR BULACAĞIM”

 

Ziyarette konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, iki minareli öngörülen camiyi 4 minareli olarak yapılmasını istedi. Yapılmasını istediği dört minare için 4 sponsor vatandaş bulacağını kaydeden Uyan, cami minarelerinin yapılmasına da katkıda bulunacağı sözünü verdi. Uyan, ilçe camisi olarak kullanılması planlanan caminin İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale karayolu üzerinde ve yeni açılacak olan otobüs terminaline 200 metre mesafede olması nedeniyle bin 500 kişilik olacağını, vatandaşların ibadetlerini yapmak için ve karayolundan geçen vatandaşların kullanabileceği uygun bir yerde olduğunu kaydetti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Her geçen gün gelişen ve gelişmekte olan ilçede böyle bir büyük caminin ihtiyaç olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Yusuf Arslan “ Diyanet ve müftülük ile ilgili bugüne kadar yapılan tüm yatırımlar ve sunulan katkılardan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Yeni camimizin hayırlara vesile olmasını, inşaatının kısa sürede kazasız belasız tamamlanmasını ve hep birlikte ibadete açmayı diliyorum. Başkanımız İbrahim Uyan’a da emeği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.