94 yıllık mübadele tarihi gün yüzüne çıktı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından hazırlanan mübadele programı kapsamında "Balkanlarda Kimlik Değişimi: Mübadele

GÜNDEM 1.02.2017 21:12:00 0
94 yıllık mübadele tarihi gün yüzüne çıktı

DÖNEMİN RESMİ EVRAKLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

 

“Balkanlarda Kimlik Değişimi: Mübadele” sergisinin açılışına Başkan Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tekira AVM’de gerçekleşen Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlileri Nuran Koltuk ve Ayşe Alev Direr Akhan tarafından hazırlanan sergide mübadele döneminin resmi belgeleri, yapılan resmi yazışmaları, meclis kararları, anlaşmazlıklara dair tutulan tutanaklar ve o dönem insanlarının resmi kurumlar ile yaşadığı olaylar katılımcılara sunuldu.

 

MÜBADİL AİLELERİN ÖYKÜLERİ SERGİLENDİ

 

Günün ikinci sergisinin açılışı “Hasretin İki Yakası Mübadil Aile Öyküleri” adı altında Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirildi. Başkan Eşkinat, Kudret Güvenç ve Necmettin Güvenç tarafından hazırlanan mübadil ailelerin öykülerinin yer aldığı serginin açılışını Lozan Mübadilleri Vakfı temsilcileri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile birlikte yaptı.

 

EŞKİNAT: “BARIŞA KATKI VERECEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR VE BU ÇALIŞMALARIN DAHA DA ARTMASINI DİLİYORUZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açılış konuşmasını yaptığı sergide; “İki yakanın insanları mübadele döneminde çok acılar çekti. Bizler bu sınır ötesi kültür birliğini yıllar önceden yaşamaya başladık. Geçmişte yaşanan bu acıları geleceğe taşımamak için barışa katkı verecek çalışmalar yapıyor ve bu çalışmaların daha da artmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Eşkinat ve beraberindekiler sergiyi gezerken her iki serginin de 3 Şubat Cuma gününe kadar vatandaşların ziyaretine açık kalacağı ifade edildi.