Çerkezköy kültür merkezi ile sosyalleşecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından Rekreasyon alanı içinde yapılması planlanan Kültür Merkezi projesinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay ihale tarihini açıkladı. Akay

GÜNDEM 31.01.2017 22:02:00 0
Çerkezköy kültür merkezi ile sosyalleşecek

ŞUBATIN 3. HAFTASI İHALESİ YAPILACAK

 

TIR Parkının bulunduğu alanda yapılması planlanan Kültür Merkezi'nin proje aşaması sona erdi. Proje işlemlerinin teslim edilmesinin ardından ihale sürecinin başlayacağını belirten Akay, " Belediye Kültür Merkezimizin projesi dahil her şeyi ile tamamlanmış olup ihalesi 20 Şubat gibi yapılacak. Kültür merkezimizin ihalesinin yapılması sonrasında buradaki TIR Parkı’da tamamen ortadan kalkacak”

 

SOSYAL ALANLAR GELİŞTİKÇE KÜLTÜR SEVİYESİ ARTACAK

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Çerkezköy'ün nüfusunu açıklamasının ardından demografik özelliklere ve bu nüfusun çoğunluğunu oluşturan işçi kesimin kültürel faaliyetlere daha fazla iştirak edebilmesi için kültür sanat etkinliklerinin kültür merkezi ile daha çok artacağını kaydeden Akay, daha önce de ifade ettiği üzere fiziki yetersizlikler de böylelikle ortadan kalkacak. Kültür Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Akay, "Yapacağımız Kültür Merkezimizde en az 750 kişilik bir çok amaçlı salon ile birlikte tiyatro salonları, 3 adet sinema salonu, toplantı salonları, kafeterya, eğlence alanları gibi halkımızın sosyal kültürel ihtiyacını karşılayacak nezih bir yer olacak. Çerkezköy gelişerek büyüyen bir kent olması nedeniyle burada yaşayan insanlarımızın sosyal ve kültürel anlamdaki ihtiyaçlarının da giderilmesi gerekiyor;  bu nedenle Kültür Merkezi hizmete girdiğinde hem kentimizde  yaşayan insanlarımızın sosyal yaşamı çok daha farkı olacağı gibi, halkımızın kültürel, sanatsal ve eğlence alanlarında duyduğu ihtiyacı gidermek için başka il ve ilçelere gitmesine gerek kalmayacak. Belki de işi için Çerkezköy'e gidip gelen yurttaşlarımız Çerkezköy'de yaşamayı tercih edecek" diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY TRAKYA'NIN MERKEZİ OLACAK

 

İlçede yaşayan vatandaşların AVM eksikliği olduğu yönünde dile getirdiği serzenişlerin ardından harekete geçen birtakım girişimciler ilçede 2 AVM yapacak. İlçeye vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda iki AVM yapılacağını ifade eden Başkan Akay, "Burada yaşayan insanlarımız artık her türlü ihtiyaçlarını burada karşılamak istiyor. Şu anda ilçemizin iki noktasına büyük AVM’ler yapılmaya başlanıldı. Yapılmakta olan AVM’ler Orion’dan çok daha büyük olacak. Bu AVM’lerde ilçemizin sosyal hayatına ayrı bir canlılık katacak. Çerkezköy yeni yatırımlarla Trakya’nın merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diyerek son TÜİK verilerinde yer alan 147 binin üzerinde yer alan nüfusun sosyalleşebileceği alanlara yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

Haber / Celal KARAKURT