Tır kuyruğu tarih oluyor

Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısını kullanan tır şoförleri rahat bir nefes alacak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan tır parkının 2 ay sonra hizmete girmesi bekleniyor.

GÜNDEM 26.01.2017 20:10:00 0
Tır kuyruğu tarih oluyor

2 AY SONRA HİZMETE GİRECEK

 

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu üzerinde oluşan kilometrelerce tır kuyruğu, yapımı devam eden tır parkı sayesinde sona erecek. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan tır parkının 2 ay sonra hizmete girmesi bekleniyor. Tamamlandığında tır şoförlerinin kuyruk çilesini bitirecek olan Hamzabeyli Tır Parkı, 40 bin metrekare üzerine kurulacak ve 240 tır kapasiteli olacak.

 

"ŞOFÖRLER RAHAT BİR NEFES ALACAK"

 

Tır parkı sayesinde şoförler de rahat bir nefes alacak. Bazen günlerce sırada beklemek zorunda kalan tır şoförleri aracına hırsız girme tehlikesinde de kurtulacak. Yurdun ihracat yükünün büyük bir bölümünü omuzlarında taşıyan tır şoförleri yapılacak araç parkı sayesinde geçiş sırasının kendilerine gelmesini yol kenarlarında değil park içerisindeki sosyal alanlarda bekleyecek. Tamamlandığında tır şoförlerinin birçok sorununa çözüm getirmesi hedeflenen tır parkının içerisinde internet erişimi, dinlenebilecekleri istirahat alanı ve kütüphane gibi sosyal alanlarda yer alacak.