"En önemli projemiz Kent müzesi olacak"

Çerkezköy Kent Konseyi 14.Olağan Genel Kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmaları sunum

GÜNDEM 25.01.2017 20:55:00 0

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

 

Kent Konseyi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve  mahalle muhtarı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Kent Konseyi Eski Başkanlarından Şükrü Dumanlar,Serkan Karagöz, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Çerkezköy THK Şube Başkanı Mustafa Zümbül,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar,Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan,Tekirdağ Beyazay Derneği Başkanı Adnan Şahin,1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Doğanspor Kulübü Asbaşkanı Sabri Asbaş,Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karabal ve çalışma grubu başkanları katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Serfiçe “ Bugün Çerkezköy Kent Konseyi olarak görev aldığımız 29 Ekim tarihinden itibaren yaptığımız çalışmalar hakkında sizlere bilgiler sunacağız. Ayrıca yeni dönemde yapacağımız çalışmaları da sizlere aktarmaya çalışacağız. Bizlere her zaman destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Serfiçe’nin ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Kent Konseyi ilçemizin seçilmişleriyle birlikte çalışan bir konseydir. Çerkezköy Belediyesi olarak bu güne kadar olduğu gibi her zaman kent konseyimize katkı sağlayacağımızı bir kez daha söylüyorum.Kent konseyleri bulundukları yerlerde şehrin gelişimine katkı sunan kurumlar olması nedeniyle yapacakları çalışmalarda  kentin daha iyi yerlere gelmesi yönünde olmaktadır.”dedi.

 

BURADA YAŞAMAK İSTERLER Mİ ?

 

Çerkezköy’de yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Akay “ Bir kısmı Çerkezköy sınırları içinde bir kısmı Halaçlı sınırları içersinde olacak termik santral bölgemize yapılmak isteniyor. Bu konuda kamuoyunu doğru oluşturmak için birlikte çalışma yapmamız gerekiyor. Çerkezköy 500’ü aşkın sanayi kuruluşu ile ülkemizin önemli bir sanayi kentidir. Bu santralin bacaları Çerkezköy’ü etkileyecek mi?etkilemeyecek mi? Çalışanlar etkilenecek mi? kentteki yaşayan nüfus etkilenecek mi?Bunun analizi çalışması yapılmadan yapılmak istenen bir santral gündemimizde. Bizlerin çalışmalarımıza göre yapılmak istenen bu termik santral yaşamımızı büyük ölçüde etkileyecek,doğayı yok edecek.Tam bir şehirleşmeye başladığımızda ve Çerkezköy’ün yaşanabilir bir kent olduğunu gören İstanbul’da ikamet eden sanayicilerimiz Çerkezköy’e yerleşmeye başlayacakları bir sırada ve şu anda 150 bini aşan kent nüfusumuzun da her yıl en az yüzde onluk artış göstererek nüfusunun  da artmasını önleyecektir.Ayrıca Çerkezköy olmak üzere Kapaklı,Saray,Silivri ve Çatalca’nın bir bölümü ile 500 bin kişinin yaşadığı bu bölge termik santral kurulmasıyla büyük ölçüde  etkilenecek.Kentimize yerleşmek isteyen sanayicilerimiz gelmeyecek, mevcut yaşayan insanlarımız başka yerlere göç edecek.Biz yaşayan nüfusumuzu da tutmaya çalışıyoruz.  Size soruyorum Termik santral olan bir yere dışarıdan gelip de burada yaşamak ister mi? Çocuklarımızı geleceğimizi düşünmek zorundayız.Çocuklarımız burada büyüdü. Burada yetişti. Burada yaşıyor. Sesimizi çıkartmamız lazım.Geçtiğimiz günlerde Namık Kemal Üniversitesi’nde termik Santral ile ilgili bir toplantı yapılmış.Orada olmak isterdim.Benimde görüşüm alınsın. Aldığım duyumlara göre yapılan toplantıda termik santral sempatik gösterilmiş . Türkiye’de tabiî ki bir enerji açığı var ancak 500 bin kişinin yaşadığı bir bölgede termik santral kurulması niye. İnsanlarımızın geleceği yaşamı niye riske ediliyor” diye konuştu.

 

“GÖLET YAPILSIN”

 

Çerkezköy’e 140-170 metreden su çıkardıklarını kaydeden Akay “ 2012 de yapılan tespitlere göre Çerkezköy’de günlük su kullanımı 3 metreküptür. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde ise bu rakam 30 milyon metreküptür.Tabiki de bu günümüzde çok daha fazladır. Biz iki yıl önce Ambardere’ye gölet yapılması için gerekli müracaatımızı yaptık ve çalışmalarımıza başladık. Ancak bununla ilgili henüz bir netice alamadık. Biz yer altı değil yer üstü sularımızı kullanmak istiyoruz. Ambardere’ye yapılmasını istediğimiz gölet aynı zamanda su baskınlarında ilçemizi koruyacaktır. Bu konuda önümüzdeki günlerde yine bir araya gelerek halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

 

“KENT MÜZESİ YAPACAĞIZ”

 

Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe Temmuz 2016-25 Ocak 2017 tarihleri arasında yaptıkları çalışmaları sunum şeklinde anlattı. Kent Konseyi çalışma gruplarını 4’ten sekize çıkardıklarını kaydeden Serfiçe “ Bu yıl Kent Konseyi olarak yapacağımız en önemli projelerden birisi de Kent müzesi olacak. Bu konuyu Belediye Başkanı Vahap Akay’a ilettik. Başkanımız da kent müzesinin kurulması için gerekli katkı ve desteği vereceğini söyledi” dedi.