TEMEK Çerkezköylülere umut oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ Meslek Edindirme Kursu ile KOSGEB'in ortaklaşa yürüttüğü protokol kapsamında Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Uygulamalı Girişimcilik'' ku

GÜNDEM 24.01.2017 20:23:00 0
TEMEK Çerkezköylülere umut oldu

DESTEKTEN YARARLANABİLECEKLER

 

Yapılan protokol kapsamında dün ilk dersini gerçekleştiren girişimci adayları 4 gün sürecek olan kursun ardından girişimcilik sertifikası almaya hak kazanacaklar. 30 girişimci adayının katıldığı kursta eğitim sabah saat 09.00'da başlayarak, akşam saat 17.00'a kadar devam ederken; kurs sonunda sertifikalarını alan girişimci adayları, projelerinin onaylanmasının ardından KOSGEB'den 50 bin TL hibe, 100 bin TL'si faizsiz kredi olarak 150 bin TL'lik destek alabilecekler.

 

YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

 

TEMEK kapsamında verilen 'Uygulamalı Girişimcilik' kursu, yapılan protokol neticesinde Tekirdağ'ın 12 ilçesinde de uygulanırken; Çerkezköy'den katılan 30 girişimciye eğitimi Ayşegül Adalı Filiz veriyor. Bir sonraki dönem kursları için dileyen kişiler TEMEK'in resmi web sayfasından başvuruda bulunarak bir sonraki kursta yer alabilirler. Yapılan başvurunun ardından mülakatı geçen adaylar kursa dahil ediliyor.  

 

Haber / Celal KARAKURT