Aladağ ile adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldı

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili tutuklanan dernek yöneticisi 4 kişi, avukatların itirazı üzerine dün tahliye edilmesine CHP Tekirdağ Mi

GÜNDEM 23.01.2017 21:28:00 0
Aladağ ile adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldı

“YÜREĞİNİ DAĞLAMIŞTIR”

 

Yüceer “ Adana Aladağ’da kabul edilemez ihmaller zinciri nedeniyle 11’i öğrenci 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yurt yangınının acısı tazeliğini korurken, mahkemenin sorumlular hakkında verdiği tahliye kararı halkımızın hukuka güvenini sarsmakla kalmamış hepimizin yüreğini dağlamıştır.

Mahkemenin bu tahliye kararını, hayatlarının baharında yaşamdan koparılan yavrularımızın yanarak can vermesinde ihmali olanların serbest bırakılmasını ne hukukla ne vicdanla açıklamak mümkün değildir. Ne yazık ki; “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetinin iktidar olduğu ülkemizde bu son örnekle birlikte Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan giderek uzaklaştığına adaletin tabutuna bir çivi daha çakıldığına tanık oluyoruz” diye konuştu.

 

“GÜVENİ YOK ETMİŞTİR”

 

Hakkın, hukukun, adaletin yok sayıldığı, yapanın yanına kar kaldığı Türkiye’de söz konusu bu karar bir kez daha adalete olan güveni yok etmiştir” diyen Yüceer “Bizler bu anlaşılmaz ve kabul edilemez hukuk garabetini daha önce çocukların tacize, tecavüze uğradığı, barbarca istismar edildiği Ensar Vakfı davasında da gördük.  Hukuksuz yere, daha iddianameleri bile hazırlanmadan demir parmaklıklar arkasına gönderilen muhalifler için şahin kesilen iktidar ve yargısı, söz konusu kendi fikir iklimine yakın dernek ve cemaatler olunca kafasını başka tarafa çevirmektedir.  Öte yandan çocuğunu kaybetmiş ailelere şikâyetten vazgeçmeleri durumunda kalan çocuklarının eğitimini ücretsiz olarak karşılayacaklarına yönelik çirkin pazarlıklar yapılması vicdanların ne kadar karardığını da hukukun ne hale geldiğini de gözler önüne sermektedir. Bugünler geçecektir ancak bu hukuksuzluklara göz yumanlar, adaletsizliğin değirmenine su taşıyanlar asla unutulmayacaktır” açıklamasında bulundu.