Saadet Partisi Tekirdağ İl divanda buluştu

Saadet Partililer Tekirdağ'da gerçekleştirilen divan toplantısında buluşurken, toplantıda komisyonlar ve ilçe başkanları aylık sunumlarını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 23.01.2017 21:18:00 0
Saadet Partisi Tekirdağ İl divanda buluştu

TEŞKÜLAT ÇALIŞMALARININ ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

 

Şehitler için okunan Kuran-i Kerim tilaveti ile başlayan programda komisyon raporları e ilçe başkanlarının sunumları müzakeresi gerçekleştirildi.Programda açılış konuşması gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Fethi Pehlivan teşkilat çalışmalarının öneminden bahsetti. 

 

“BU AĞACIN KÖKÜ KURUMUŞ”

 

Ülke gündemini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç “ Medya algısıyla her şey güzel gösterilirken yıllık 10 ton altın faize gitmektedir. Rahmetli Erbakan hocamız 90’lı yıllarda konuşmasında meydana tırı çektiriyor ve diyorduki ,”ey millet bakın bu tır altınla doldurup her sene dışarıya veriyorlar ne zaman uyanacaksın”. Bugün bakıyoruz o tır hala her sene milletin alın terini dışarıya taşıyor. Ne değişti. Sen hala ağacın yapraklarının tozunu alıyorsun. Bu ağacın kökü kurumuş kökü” diye konuştu.

 

ÜRETEN DEĞİL TÜKETEN BİR ÜLKE OLDUK.

 

Tongüç “ Tek başına Türkiye’nin et ihtiyacını karşılayan Erzurum varken, şuanda ise kurban ibadeti ihtiyacımızı bile karşılayamaz ve dışarıdan canlı hayvan ithal eder hale geldi. Çok bereketli topraklar üzerinde otururken dışardan buğday, şeker ithal eder duruma geldik. Sanayi ve teknolojide durum aynıdır. En çok cep telefonu satın alan ülkelerden biriyiz, üretimde esamemiz bile yok. Yani kardeşlerim, biz artık üreten değil tüketen bir ülke olduk. Borca dayalı sistemle , milyonlarca kredi kartıyla faiz baronları besleniyor. 3 milyar gibi bir kazancı olan bankalar şuan 36 milyar kar eder durumu gelmiş. Peki ne üretmiş bu bankalar. Milletin kanını emmiş. Şimdi soruyorum Bunun neresi gelişmedir” dedi.

 

“BU VEBALİN ALTINDA KALIRSINIZ”

 

Yarın iktidar olacak gibi hazırlıklar yaptıklarını kaydeden Tongüç “ Memleketin sorunlarını ve bunların çözüm yollarını hazırladık. Anayasa konusunda da raporlarımızı ve önerilerimizi hazırladık ve başta Cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız olmak üzere hepsine sunduk. Ama gelinen noktada yine bizim dediğimizi yapmadılar. Neden hayır dediğimizi de soruyorlar. Kimse kusura bakmasın biz milletin aleyhine olan hiçbir şeye evet diyemeyiz. Biz bu durumda yine uyarıyoruz. Kafanı gözünü sağa sola çarpmadan gerçekleri gör diyoruz. Bak şimdi Suriye meselesinde Esadsız bir çözüm olamaza geldiniz. Kardeşim biz bunu kaç yıl önce söyledik. Bize Esetçi dediniz. Gözünüzü kulağınızı kapadınız. Şimdi çıkmışsınız 600 bin insan öldükten, 8 milyon insan mülteci durumuna düştükten, tarih yağmalandıktan sonra Esadla görüşelim diyorsunuz. Bu vebalin altında kalırsınız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

YENİ ÜYELERİN ROZETLERİ TAKILDI

 

Tongüç’ün konuşmasının ardından partililer tarafından kendisine hediye takdimi yapıldı.Partiye katılan yeni üyelere programda rozetleri takdim edilirken, coşkulu bir kalabalığın katıldığı program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.