Abban: Korsanla birlikte mücadele etmeliyiz

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As'a dün saat 13.30'da iade-i ziyarette bulundu. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esn

GÜNDEM 19.01.2017 20:22:00 0
Abban: Korsanla birlikte mücadele etmeliyiz

“UKOME İLE KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ”

 

Nazik ziyaretinden ötürü Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a teşekkür eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “ Odamıza ziyaret gerçekleştirdiğiniz için şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Odamızda bin 1150 üyemiz bulunmaktadır. Bu üyelerimizin 400’ü ise Kapaklı ilçemizden yer alıyor. 500’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu Çerkezköy’de her geçen gün taşımacılık sektörü önem kazandığı gibi devamlı olarak da araç sayısı da artmaktadır. Biz oda olarak üyelerimize UKOME arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Oda üyelerimizin sıkıntılarını, sorunlarını ve beklentilerini UKOME’ye ileterek çözümlenmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ S PLAKALAR”

 

Oda üyelerinin en büyük sıkıntıları arasında S plakalı esnafların olduğunu kaydeden As” Sanayi kenti olmakla birlikte servis araçlarımızın çoğunlukta olduğu bir ilçeyiz. Bu nedenle S plakalı esnaflarımızın sıkıntıları çok. Onların bu sıkıntılarını çözmek için UKOME nezdinde çalışmalar başlattık. S plakalı servis taşımacılığı yapan üyelerimiz korsan konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Bu sıkıntılarımızı vekillerimize de anlattık ancak bununla ilgili bir sonuç alamadık. Korsanlara yapılan mücadelenin caydırı olması gerektiğine inanıyoruz. S plaka konusunda UKOME zaten  arz ve talebe göre S plakalarına izin veriyor. Arz ve talep dengesini dikkate alıyor” dedi.

 

YASA ÇIKMASI GEREKİYOR

 

Çerkezköy Kaymakamlığı olarak korsan konusunda gerekeni yaptıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Bu konuda bir yasa çıkarılması gerekiyor. Bu konudaki sıkıntılarını milletvekillerine daha detaylı bir şekilde anlatarak konuyla ilgili yasa çıkması, araçların bağlanması ve trafikten men edilmesi de gerekiyor. Korsanla birlikte mücadele etmeliyiz. Bu şekilde olmadığı içinde korsanla alakalı gerekli mücadele de yapılamıyor” açıklamasında bulundu.

 

“BİNAYI MİLLİ EĞİTİME KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”

 

Çerkezköy’ün artan nüfusu ile birlikte devamlı ders açığının arttığını kaydeden Abban “ Derslik açığının kapatılması yönünde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. Kızılpınar’da mera vasfında olan 55 dönümlük araziyi eğitim alanı kurmak için gerekli görüşmeler yaptık. Bu alanın yakın bir zamanda devrinin yapılması bekleniyor. Ambardere mevkiinde kampus alanına kurulacak Sosyal Bilimler Lisesinin yer tespiti yapıldı.Çerkezköy’de her geçen gün artan nüfus nedeniyle okullarımız yetersiz ve sınıflarda 50-55 öğrenci birlikte eğitim görüyorlar. Kızılpınar Mahallesinde bir ortaokulda bin 600 öğrenci eğitim görüyor. Bu nedenle Çerkezköy’de devamlı okul yapılması gerekiyor. İlçe Müftülüğüne verilen dershanenin ise okul olarak Milli Eğitime kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattık” dedi.

 

“KAMPANYAYA DESTEK BEKLİYORUZ”

 

“Bir sınıf donat adın yaşasın” projesinden bahseden Abban “ Çerkezköy artık LYS sınav merkezi olduk. Sınavların ilçemizde yapılacak olmasıyla okullarımızdaki mevcut sıraların sınava uygun olmaması nedeniyle yeni sıraların gelmesi gerekiyor. Üniversite sınavlarının yapılacağı sıralar düz olmalı.Bu konuda okullarımızdaki sıraların yerine yenilerinin alınması için  ‘ Bir sınıf donat adın yaşasın” kampanyasını başlattık. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımız,sanayi kuruluşlarımız ve duyarlı hayırsever Çerkezköy halkından katkı ve destek bekliyoruz.Bir sınıfı donatmak 4 bin 200 TL. Sınav öncesi ihtiyaçlarımızı tedarik etmek zorundayız” diye konuştu.

 

DESTEK SÖZÜ

 

Abban’ın konuşmasının ardından söz alan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini ve imkanlar doğrultusunda kampanyaya destek ve katkı sağlayacakları sözünü verdi.