Yozgatlılar 1.Arabaşı şöleninde buluştu

Çerkezköy'de yaşayan Yozgatlılar, bu yıl ilk kez düzenlenen 1.Arabaşı şöleninde bir araya geldi. Gecede davetlilere Yozgat'ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tadı olan Arabaşı da

GÜNDEM 16.01.2017 20:55:00 0
Yozgatlılar 1.Arabaşı şöleninde buluştu

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dekor Düğün Salonunda önceki akşam gerçekleştirilen şölene MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Çorlu ve İstanbul’da bulunan Yozgatlılar Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce Yozgatlı katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Yozgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut “Bir çok insanın ilk defa denediği Arabaşı önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Anadolu da soğuk ve uzun kış gecelerinde başta Yozgat ve iç Anadolu yöresi olmak üzere, Anadolu’nun birçok yöresinde varlığı sürdürülen bir Türkmen  geleneğidir. Türkmen boylarının yaşadığı tüm Anadolu coğrafyasında görülür.  Bu geleneksel yemeği tanımayan dostlarımıza genç kuşaklarımıza tanıtmak ve yaşatmak derneğimiz için kültürel bir sorumluluk ve görev olmuştur. Her sene bu şölenin yapılmasının Çerkezköy’de yaşayan Yozgatlıların tanışıp kaynaşmasına da vesile olacağını kaydeden Karadavut “Bu şöleni geleneksel hale getirmek derneğimizin hedefleri arasındadır. Şölenimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

GECEDE YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Gecede Yozgat’ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tadı olan Arabaşı katılımcılara ikram edildi. Neşeli bir ortamda geçen şölende yerel sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel Yozgat türküleri ile davetlilere güzel bir gün yaşattılar.