Kuş artık özgür

Evrakta sahtecilik suçuyla Ocak 2012 tarihinde tutuklanan ve 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, hakkında kesinleşmiş

GÜNDEM 15.01.2017 19:37:00 0
Kuş artık özgür

GEÇEN YIL TEKRAR TUTUKLANDI
 

Ocak 2012 tarihinde ‘görevini kötüye kullanmak’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlarından tutuklanan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Yaklaşık 4 ay boyunca Silivri Cezaevi’nde mahkum kalan Yaşar Kuş, 30 Nisan 2012 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili devam eden mahkeme sürecinde Kuş, hakkında kesinleşmiş 5 yıl 10 aylık hapis cezasının infazı için Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl Mart ayında Tekirdağ Cezaevi’ne götürülmüştü.

 

DAVUL ZURNA İLE KARŞILANDI

 

Çıkan yasadan faydalanarak sekiz aylık mahkumiyeti sonunda Tutuklu bulunduğu Kırklareli Açık Cezaevi'nden dün sabah saatlerinde tahliye olan Yaşar Kuş ilk olarak kadim dostları ile hasret giderdi. Kuş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası lokalinde dostları tarafından davul zurna ile karşılandı. Yaşar Kuş’u bu mutlu gününde Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Yönetim Kurulu Başkan vekili Hakan Fıçıcı, Yönetim kurulu üyesi Yaşar Balkan ile bazı oda üyeleri de yalnız bırakmadı.

 

“YENİDEN DOĞDUM”

 

Özgürlüğüne kavuştuğu için mutlu olduğunu kaydeden Kuş “ İnsan hayatta bilerek yada bilmeyerek yaptığı hatalarının cezasını yasaların verdiği cezalarla çekmek zorunda kalıyor. 8 aylık mahkumiyetim sırasında şunu çok iyi anladım. İnsan her ne kadar cezaevi denen yerde rahat olsa da dışarıda özgürlüğünü her dakika arıyor. Bugün özgürlüğüme kavuştum ve kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Özgürlüğümün ilk gününde yanımda olan kardeşlerime, arkadaşlarıma,sevenlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARTTI

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Lokalinde Yaşar Kuş için düzenlenen kutlamada Kuş, dostlarıyla birlikte oyun havası oynayarak özgürlüğün tadını doyasıya çıkardı.Geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlarına da “Yaşamınız boyunca hata yapmamaya özen gösterin.Cezaevinde ister bir gün dahi yatmanız da özgürlüğün ne kadar kıymetli ve iyi bir şey olduğunu insan çok daha iyi anlıyor” tavsiyelerinde bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ