Cami temizleme ekibi görev başında

 Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan cami, mescit gibi ibadethanelerin temizliğini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

GÜNDEM 13.01.2017 21:21:00 0
Cami temizleme ekibi görev başında

“26 CAMİ VE MESCİDİN TEMİZLİĞİ YAPILIYOR”

 

Çerkezköy  Belediyesi, vatandaşların gönül rahatlığıyla ve huzur içinde ibadet edebilmeleri için ilçe sınırları içerisindeki camilerin ve mescitlerin temizliğini yapıyor.  Gerek hava şartlarından gerekse yoğun kullanımdan dolayı zaman zaman büyük temizliğe ihtiyaç duyan camileri temizlemek için kolları sıvadıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” İlçe merkezindeki cami ve mescitlerin temizlikleri periyodik olarak devam ediyor.İlçemizin en kalabalık camileri olan Merkez Osmanlı Camii, Hacı Fahri Zümbül Camii, Erkaynak Camii, Gazi Osman Paşa Camii ve Fatih Camilerimizin genel temizlik ve bakımı yapılırken, 15 günde bir ise ilçemiz genelinde bulunan toplam 26 camimizin ve mescidimizin temizlik ve bakım çalışması yapılıyor” diye konuştu.

 

“EKİPLERİMİZ DÜZENLİ TEMİZLİK YAPIYORLAR”

 

Akay “ Vatandaşlarımız daha hijyenik ve temiz ortamlarda ibadetlerini nezih bir şekilde yapabilmeleri için Belediyemiz tarafından camilerimiz ve mescitlerimiz düzenli olarak temizlenmekte ve bakımı yapılmaktadır. 4 kişilik cami temizliği ekibimiz tarafından cami cemaatinin fazla olduğu camilerimiz haftanın bir günü, diğer camilerimiz ve mescitlerimiz ise 15 günde bir sefer temizleniyor. Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’deki tüm camilerin ve mescitlerin temizlik ve bakımının yanı sıra taleplerine de ellerindeki imkanlar dahilinde cevap vermeye çalışıyoruz.  “Temizlik imandandır” hadisini hatırlatarak “Temizliği imanın parçası olarak kabul etmiş; kendini ve çevresini temiz tutmakla yükümlü kılınmış kişiler olarak elbette camilerimizin temizliğine de itina göstermeliyiz” dedi.