Esnafımızı zor durumda bıraktılar

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, yaptığı açıklamada çalıştıkları iş yerlerinin servis ücretlerini zam vermediğini kaydetti. Tanyeri b

GÜNDEM 13.01.2017 21:19:00 0
Esnafımızı zor durumda bıraktılar

ZAM BEKLENTİMİZ BOŞA ÇIKTI

 

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri “ 2017 yılı itibariyle yapılması gereken personel taşımacılığı ücreti, yani servisçilere yapılacak olan zam ne yazık ki işverenler tarafından yapılmadı. Ayrıca işverenler 2016 fiyatlarıyla bu yıl da çalışmamızı istedi. Biz kendilerinde fazla bir talepte bulunmadık. Günün koşullarına göre artan yakıt ve yedek parça fiyatları karşısında çok cüzi miktarda zam yapılması yönünde taleplerimiz oldu. Kendileri bizlere 2016 yılı fiyatlarıyla çalışacaklarını ve zam yapmayacaklarını kaydettiler. Bu nedenle bu yıl içersindeki zam beklentimiz boşa çıktı” dedi.

 

“RİCA EDİYORUZ”

 

Tanyeri “ İşverenlerin zam taleplerini bir kez daha gözden geçirmelerini istiyoruz. Biz servisçiler olarak onlardan fazla bir zam yapılmasını değil makul bir zam talebinde bulunduk. Biz çalıştığımız firmalardan memnunuz ve hiçbir şekilde de aramızda herhangi bir sorun yoktur. Akaryakıta ve yedek parçaya sık sık zam yapıldığını onlarda görmektedir. İşverenlerimizin zam talebimizi yeniden gözden geçirerek makul bir artış yapmalarını rica ediyoruz. Zam yapılmadığı takdirde zaten zorda ve sıkıntı içinde olan ve şu anda yakıta çalışan servisçilerimizin sıkıntıları ikiye katlanacak; evlerine ekmek parası götüremeyecek” açıklamasında bulundu.