Trakya'nın kar çilesi devam ediyor

Trakya genelinde soğuk hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kent merkezlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sonrası oluşan  soğuk kendini daha fazla hissettirmeye başladı,soğuk hava nedeniyle buzlanm

GÜNDEM 9.01.2017 19:28:00 0
Trakya

SICAKLIK EKSİ DOKUZ DERCEYİ GÖSTERDİ
 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldüğü Tekirdağ’da, karayolları ve belediye ekipleri yollarda buzlanma ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verilen kentte Tekirdağlı vatandaşlar uzun süredir böyle soğuk görmediklerini anlattı.

 

MARMARA DENİZİ’NDE ULAŞIM SAĞLANAMADI

 

Hayrabolu’da aşırı soğuk nedeniyle kent merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Hayrabolu Barajı'nın yüzeyi tamamen buz tuttu. Baraj gölünün bu manzarası ziyaretçilerine eşsiz güzelliği izleme keyfi yaşatıyor. İlçede bugün hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyi gösteriyor. Diğer yandan, Marmara Denizi'nde 3 gündür ulaşımı olumsuz etkileyen poyraz ve karayel etkisini kaybetti. Fırtına dolayısıyla Tekirdağ'ın Şarköy açıklarında demirleyen 43 şilep ve tanker, poyrazın etkisini yitirmesinin ardından yeniden seyre çıktı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına ve 4 metreye ulaşan dalgalar sebebiyle yollarına devam edemeyen şilep ve tankerler, üç gün önce Şarköy sahillerine sığınmıştı.

 

NKÜ SINAVLARI İPTAL ETTİ

 

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sınavların ertelendiği bildirildi. NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün saat 13: 30 ve sonraki tarihlerde yapılacak tüm sınavların ertelendiği, hava şartlarının düzelmesinin ardından yeni sınav tarihlerinin duyurulacağı ifade edildi.
 

 

ÇORLU’DA DİREK DEVRİLDİ

 

Çorlu’da Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi yolunun kapanmasına, yol üzerindeki telefon direklerinin de devrilmesine neden oldu.Yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesi, hayatı olumsuz etkilerken bazı yollarında kapanmasına neden oldu. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Türkgücü Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Yılmaz Alparslan Caddesi kardan kapanırken, fırtına da telefon direğinin devrilmesi üzerine kapandı. Fabrikalara yemek götüren araçlar kardan dolayı işyerlerine ulaşamadı. Bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri iş makineleri ile yola müdahale etti. Bir fabrika çalışanı da yaklaşık 2 kilometre yürüyerek yemekleri fabrika çalışanlarına götürmek zorunda kaldı.

 

MERİÇ NEHRİ YER YER DONDU

 

Edirne'de Cuma ve Cumartesi günü etkili olan kar yağışı yerini ayaza bıraktı. Kar, soğuğun etkisiyle yollarda ve kaldırımlarda buzlanmalara neden oldu. Hem sürücüler hem de yayalar trafikte ilerlemekte güçlük yaşıyor. Süs havuzlarının yanı sıra akarsular da soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Tunca Nehri ve Meriç Nehri'nin durağan alanlarında buz oluştu, akan kısımlarında ise kaynağından gelen buz parçaları bulunuyor.

 

SINIR KAPILARINDA BUZLANMA

 

Ekipler özellikle uluslararası kara yolu niteliğindeki Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki buzlanmaları önleme çalışması yürütüyor. Bulgaristan ve Yunanistan'a açılan sınır kapılarında ulaşımda bir aksama yaşanmaması için tuzlama çalışmaları devam ediyor. Belediye ekipleri de şehir içindeki yollarda buzla mücadelesini sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü kentte aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

 

VATANDAŞLARA DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI
 

Geçtiğimiz gün kar yağışının etkisini kaybettiği Kırklareli’nde, hava sıcaklığı sıfırın altında 6 derece düştü. Hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verilen kentte, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ