Kapaklı'da karla mücadele sürüyor

Trakya'ya etkisi altına alan kar yağışı Kapaklı'da da kendini gösterdi.  Beyaza bürünen Kapaklı'da belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

GÜNDEM 8.01.2017 20:14:00 0
Kapaklı

24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

 

Kapaklı’da süren kar çalışmaları hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yol tuzlama çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü belirtti ve “Cuma akşamı ilçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Bahçelievler Mahallesi, Vatan Caddesi, Pınar Bulvarı, Volkan Caddesi, Yaşar Doğu Caddesi, İnönü Mahallesi ve tüm mahallerimizde çalışmalar gerçekleştirdik. Karla kaplanan yollarda 1 greyder, 1 kar küreme tuzlama aracı, 3 kepçe, 3 adet 4x4 pikap araç, 50 fen işleri personeli ile tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıldı. Ayrıca karla mücadele ekiplerimiz yollarda mağdur kalan vatandaşlarımızı da gece boyunca kurtarma çalışması yaptı” dedi.

 

TRAFİKTE HERHANGİ BİR SORUN YOK

 

İrfan Mandalı ayrıca “Cuma gününden itibaren ilçemizi etkisi altına alan kar yağışının ardından özellikle fabrika servis güzergahlarında ve ana caddelerde ciddi anlamda çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca Pınarça, Karaağaç, Karlı, Yanıkağıl ve Uzunhacı mahallerinde kapanan yolları Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen araçlarımız kısa bir süre içersinde açtı. Cadde ve sokaklarımızda oluşan buzlanma tuzlama çalışmaları ile ortadan kaldırıldı. Kapaklı’da şu an trafikte her hangi bir sorun yaşanmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTYULMADI

 

Mandalı, Kapaklı’da sokakta yaşayan hayvanları da unutmadıklarını belirterek, “Beslenmeleri için mesire alanlarında ve diğer alanlarda bıraktığımız kaplarda mamaları kontrol ederek sayısını artırdık. Kazak gölünde kuğu ve ördekleri de unutmadık. Yem dağıtımlarını aksatman gerçekleştiriyoruz ve sağlık durumlarını da yerinde kontrol ediyoruz” dedi.

 

AK PARTİ ÇALIŞMALARI ELEŞTİRDİ

 

Kapaklı’daki AK Parti’li vatandaşlar ise sosyal medyadan Kapaklı Belediyesi’ni eleştirdikleri bir video yayınladı. Videoda belediyenin tuzlama çalışması yapmadığı belirtilerek “Tuzlama çalışmasını biz yapıyoruz. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bu işi yapamıyorsa bıraksın gitsin. Hava şartları bir hafta önce belli olmasına rağmen hiçbir tedbir almayan belediye başkanını şiddetle kınıyoruz. Vatandaşımız zor durumda ve Kapaklının kar ve buz çilesi ortadır. Sayın belediye başkanı bu işi yapamıyorsan bırak git. Adam yatsın istirahat etsin, biz çalışalım” ifadelerine yer verildi.

 

CHP’DEN YANIT GECİKMEDİ

 

Sosyal medyadan yayınlanan videoya CHP yönetiminden cevap geldi. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ise, Kapaklı için çalışmaya devam edileceği belirtilerek, “AKP ilçe teşkilatını gerçekleştirdikleri tiyatro gösterisi nedeniyle kültür sanat faaliyetine katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Halkımız kendilerine gereken cevabı vermiştir” denildi.

 

Haber / Gökhan TEKER