Su artık yatağında akacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Kanal Edirne projesi ile suyun artık yatağında akacağını belirtti.

GÜNDEM 6.01.2017 20:44:00 0
Su artık yatağında akacak

VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR

 

Dere ıslahlarında estetiğe önem verdiklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak bugüne dek yapılan dere ıslah çalışmaları ile tarım alanlarını koruduklarını ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladıklarını söyledi. Yapılan çalışmaların, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik kattığını da ifade eden Acu, "Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla 'estetiği, emniyeti ve ekonomiyi' ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bu projelerden biriside Kanal Edirne projemiz" dedi.
 

BU PROJE EDİRNE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Projenin Edirne için çok önemli olduğunu dile getiren Acu "Bilindiği üzere Bulgaristan'dan doğarak, Türkiye-Yunanistan sınırını çizen Meriç Nehri özellikle kış aylarında ani debi yükselmeleriyle Edirne İli Karaağaç mevkiinde taşkın riski oluşturmaktadır. Taşkın halinde Türkiye'nin Yunanistan açılan Pazarkule Sınır Kapısına bağlantı kesilmekte, Edirne'nin Karaağaç Mahallesinde tarım alanları ve meskenler su altında kalmakta, ecdadımızdan günümüze miras kalan tarihi eserler su altında kalarak zarar görmektedir" ifadelerini kaydetti.

 

BAKANIN TALİMATI İLE BAŞLADI
 

Nehrin taşkın sularından korumak maksadıyla DSİ tarafından gerçekleştirilen Karaağaç KA-1 Tahliye Kanalı Projesinin 11 Ağustos 2015 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla DSİ makine parkına ait iş makineleri ile başlatılıp günümüz itibariyle 5 bin 300 metre uzunluğunda kanal açılarak yaklaşık 1 milyon metreküp taşımalı kazı yapıldığını aktaran Genel Müdür Murat Acu, toplamda 1 milyon 500 bin metreküp taşımalı kazıyla, 50 metre taban genişliğinde 4,5 metre yüksekliğinde yaklaşık 7 bin 800 metre uzunluğunda kanal açılması planlandığını söyledi.

 

SU YATAĞINDA AKACAK

 

Suyun kendisine yol bulmak için her yere saldırdığını belirten Murat Acu, “Proje ile bu saldırma işi artık bir düzen içerisinde akmış olacak. Kanal Edirne projesi tamamlandığında etrafındaki rekreasyon alanları da yapıldığında Edirnelilere çok güzel bir dinlenme, eğlenme yeri sunulmuş olacaktır. Yapılan bütün bu çalışmalarda en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçen personellerimize ve firma çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT