Mücadeleyi genel kurulda vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Toplu Açılış Ve Temel Atma Töreni" ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Paz

GÜNDEM 5.01.2017 22:17:00 0
Mücadeleyi genel kurulda vereceğiz

GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Kadir Albayrak’ın daveti üzerine  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 45 yatırımının “Toplu Açılış Ve Temel Atma Töreni” ne katıldı. Perşembe günkü tören için Çarşamba akşam saatlerinde Tekirdağ’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu için ilde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.  Kılıçdaroğlu’nun kaldığı otelde bekleyen polis ekipleri, girişte üst araması yaparken polis  özel harekat ekipleri de otelin önünde hazırda bekledi.

 

11 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI HAZIR BULUNDU

 

Süleymanpaşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 13.00’de başlayan Toplu Açılış ve Temel Atma Töreninde CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Faik Öztrak , Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve diğer ilçe belediye başkanlarıBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan da katıldı.

 

15 TEMMUZ’DAN HABERİNİZ VAR MIYDI?

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu törende bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, Gazetelerin, televizyonların kapatıldığı bir Türkiye istemiyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin bile düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri bir Türkiye istiyoruz. Mustafa Kemal’in Türkiye’sini istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi aydınlanmadı, bir daha söylüyorum, 15 Temmuz darbe girişimi tam aydınlanmış değildir. Sorduk, 15 Temmuz darbesinden haberiniz var mıydı, yok muydu. Cevabını almış değiliz. Bir kez daha soruyorum, ey hükümet yetkilileri, 15 Temmuz darbe girişiminden önceden haberiniz var mıydı, yok muydu.” dedi.

 

KİM BU ADİL ÖKSÜZ?

 

“Hatırlarsınız sormuştum, bu Adil Öksüz kimdir diye”  diyen Kılıçdaroğlu “Askeri birliğin içinde yakalanıyor. Herkesin eline kelepçe takılırken buna takılmıyor. Herkesin cep telefonları toplanırken bununki alınmıyor. Herkesin konuşması yasakken bu beyefendi telefonla konuşmaya devam ediyor. Herkes tutuklanıyor, bu tutuklanmıyor. Telefonları eline veriyor, serbestsin deniyor. Kim bu Adil Öksüz, kim olduğunu ben de biliyorum, onlar da biliyorlar. FETÖ terör örgütünün bütün olaylarını bilen bir kişi, üstelik bir akademisyen. Nasıl oluyor da bu GPS cihazıyla birlikte ellerine kelepçe vurulmadan serbest bırakılıyor. Bunu bilmeden bu olayı aydınlatamayız. TBMM’de darbe girişimini araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonun AKP’li üyeleri eskiden Fethullah Gülen’e övgüler düzen kişilerdi. Bunun takipçisi olacağız, hesabını mutlaka soracağız. 20 Temmuz’da OHAL’i ilan ettiler. Şimdi, olağan hal üstünden yararlanarak anayasayı değiştirmek istiyorlar, rejimini değiştirmek istiyorlar. Dikta rejimine geçmek istiyorlar. Çok partili hayatı sınırlandırmak istiyorlar. Sen neden buna destek vermedin diyorlar. Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Milli kurtuluş savaşının ruhuna ihanettir. CHP, ihanet içinde olmayan partidir. Önce itiraz ettiler, sonra itiraf ettiler “Evet biz bir rejim değişikliği yapıyoruz vesayetten kurtarıyoruz” diyorlar. Bir vesayetten kurtarıyorsun, çok daha ağır bir vesayete sokuyorsun. Pazartesi gününden itibaren parlamentoyu izleyin, CHP’nin değerlerimizi korumak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız. Sizin için, ülkemiz için, bayrağımız için, bu ülkeyi bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk için bu mücadeleyi vereceğiz.

 

İLK BEDELİ CHP’Lİ VEKİLLER ÖDEYECEK

 

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında salonda bulunan kadınlara da seslenerek, “Kadınlarımıza sesleniyorum. 1934 yılında Yunanistan’dan İsviçre’den Japonya’dan önce seçme ve seçilme hakkını Atatürk size verdi. Bunu unutmayın. Çocuklarınız huzur içinde oyun oynayabiliyor, okununa gidebiliyorsa, gitmesini istiyorsunuz birlikte bu karanlık tabloyu değiştirebiliriz. Milli Kurtuluş Savaşını yürüten bu Gazi Meclis, kendisini feshetme yetkisini başkasına veremez. Bu Meclis Atatürk’e bile başkomutanlık yetisini belli dönemlerde vermiştir. Pazartesinden itibaren televizyonları izleyin, ne kadar verirlerse, Mücadelemizi TBMM Genel Kurulu’nda vereceğiz. Demokrasiyi, rejili korumak için, bağımsız yargıyı, özgür medya bu mücadeleyi yapacağız.Bir bedel ödenecekse o parlamentoda ilk bedeli önce CHP’li vekiller ödeyecektir. Anayasa kitapçığı herkesin kitabı olmak zorundadır.” diye belirtti.  Kılıçdaroğlu'na, konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarafından Tekirdağspor atkısı verildi. Kılıçdaroğlu, buradaki törenin ardından Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

 

Haber / Şaban Kardeş