Eğitim projesinde imzalar atıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MYO'nun yürütücüsü olduğu "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesi kapsamında başlatılacak

GÜNDEM 5.01.2017 22:08:00 0
Eğitim projesinde imzalar atıldı

TÜRKİYE VE AB TARAFINDAN FONLANIYOR

 

Hedefi Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlamak olan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye ve AB tarafından fonlanan, Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütülen projenin uygulama aşamalarından olan meslek eğitim düzenlenmesi ile ilgili protokol Tekirdağ İş Kurumu Müdürlüğü’nde imzalandı. Protokole Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu adına Okul Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin, Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğü adına da Şerafettin Küçük imza koydu.

 

20 TL GÜNLÜK HARÇLIK VERİLECEK

 

Protokolün Trakya Kalkınma Ajansı’nın İŞKUR ile yaptığı çalışmalardan biri olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Mahmut Şahin, projeyi ve sonuçlarını önemsediklerini söyledi. Şahin ayrıca “Bu proje bölgemizin ve ülkemizin bir gerçeği olan sosyal güvenlikten yoksun çalışanlara dönük olarak hazırlandı. Halen ülkemizde yüzde 27’ye yakın bir oranda sigortasız çalışan insanımız var. Bu rakam batı ülkelerinde yüzde 1’in altındadır. Proje ile işçilere, işverenlere ve çalışma hayatına taraf diğer kesimlere sigortalı çalışmanın bir hak olduğu bilincini yerleştirmeyi amaçlıyoruz. “Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum” Projesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın Trakya’da çalışma hayatına dönük olarak devam eden ve AB bütçesinden fonlanan ikinci projesi oldu. Bu protokol ile proje kapsamında düzenlenecek olan meslek eğitimi kurslarına katılacak kursiyerlerin sigortaları yapılacak ve kursiyerlere 20 TL günlük harçlık verilecek. Kurslara katılacak olan kursiyerlere birçok imkân sağladık, amacımız kendilerini günün sıkıntılarından kurtarıp sadece alacakları eğitime vermeleridir. Yine kursiyerler İŞKUR’a kayıtlarını da yaptıracaklar ve böylelikle iş imkânlarından haberdar olacaklar. Projenin yürütülmesine büyük katkısı olacak bu protokole emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

KURSLARDAN 72 KİŞİ FAYDALANACAK

 

Projenin uygulama aşamalarından biri olan mesleki eğitim kurslarına hedeflenenin üzerinde bir başvuru oldu. 60 kişi hedeflenen kurslara 72 kişi katılacak. CNC Programcısı kurslarına 40 kişi katılacak ve bunlar 120 saat sürecek eğitimler boyunca 3 hafta boyunca eğitim alacaklar. Oto boya kurslarına ise 12 kişi katılacak. Oto boya eğitimleri 100 saat üzerinden 13 gün verilecek. Talep gören diğer bir kurs olan tekstil terbiye eğitimlerine ise 20 kişi alınacak. 2 hafta sürecek eğitimler boyunca kursiyerler toplamda 80 saat eğitim alacaklar. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenecek eğitimleri yine bu okulun eğitimcileri verecek. Mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler Çorlu Meslek Yüksek Okulu Sürekli Eğitim Merkezi Katılım Sertifikası verilecek.      

 

Marmara Haber