Zabıta Müdürlüğü 2016'yı değerlendirdi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2016 yılı çalışmalarını konu alan faaliyet raporu değerlendirdi. Değerlendirmede idari yaptırımlardan cezai işlemlere, tutanaklardan ruhsat denetimlerine kadar b

GÜNDEM 4.01.2017 21:40:00 0
Zabıta Müdürlüğü 2016

SATIŞ VE İMALATTA KURALLARA ÖNEM VERİYORUZ

 

2016 yılı içerisinde 30 idari yaptırım karar tutanağı hazırlandığını belirten yetkililer, 254 iş yerine ruhsat verilerek 39 iş yerinin mühürlendiğini ve 210 cezai işlem uygulandığını belirtti.  Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü Seyit Ahmet Akkuş, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın talimat ve direktifleri doğrultusunda halkın sağlık ve huzuru için yapılan denetimlerde esnafların bilgilendirme çalışmalarına da özel önem verdiklerini belirtirken, Kapaklı’nın yeni bir ilçe olması nedeniyle büyükşehir kanunu çerçevesinde kurallara uygun satış ve imalata önem verdiklerini söyledi.

 

 BAŞKAN MANDALI: ESNAF BİZİM ESNAFIMIZ

 

Konuyla ilgili bir diğer açıklamayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Mandalı açıklamasında, işletmelerin mevcut satış ve imalat şartlarının iyileştirilmesi, vatandaşa en iyi şekilde hizmet verilmesinin sağlanması konusunda belediye yönetimi olarak hassasiyetini  dile getirerek, “Denetimlerde birinci önceliliğimiz halkın sağlık ve huzurunu korumak. İkinci konumuz ise işletmelerin hizmet kalitelerini yükselterek, halka daha iyi şartlarda, hijyene ve fiyat politikalarına dikkat ederek hizmet vermelerini sağlamak. Yasa ve yönetmeliklere aykırı veya eksik evrak ve şartları karşılamayan işletmelere ceza kesmek değil, onları bilgilendirerek durumlarını iyileştirmek amacını taşıyoruz.  Esnaf bizim esnafımız. Mevcut piyasa şartlarında ayakta durmakta güçlük çeken esnaflarımızı korumak ve onlara yardımcı olmak vicdani bir görevdir. ''dedi.

 

YETKİ VE SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEK

 

Kapaklı halkının ortak kullanım alanlarından en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak, kayıt dışı ekonomik oluşumları engellemek, tüketici haklarını korumak ve her türlü seyyar oluşumunun önüne geçmek için gerekli tedbir ve önlemleri almak üzere hizmet ettiklerini belirten Başkan Mandalı, halkımızın sağlığı, huzuru, selameti ile ilgili yetkili mercilerin almış oldukları kararları belediye emir ve yasaklarını içeren yönetmelikleri uygulama, sonuçlarını izleme, önlem alma ve aldırma ayrıca belediye zabıtasına verilen görev, yetki ve sorumlulukları 2017 yılında da yerine getirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Marmara Haber