Recep Gürkan Edirne'nin bir yılını anlattı 

Yeni yılın ilk basın toplantısını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017'de gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi verdi.  Edirne Belediye Meclis Salonu'nda ger

GÜNDEM 4.01.2017 21:35:00 0
Recep Gürkan Edirne

2016 YILININ HESABINI HALKA VERECEK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklamasında seçim vaatlerinin içerisinde yer alan ‘Halka Hesap Verme Toplantıları’ hakkında da bilgi vererek, 2016 Temmuz ayında düzenlemeyi planladıkları toplantıyı yaşanan kanlı darbe girişimi nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyledi.  Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını temel bir felsefe olarak benimsediklerini ifade eden Gürkan, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri ‘Halka Hesap Verme Toplantısı’yla 2016 yılının hesabını Edirne Halkı’na vereceklerine değindi. Halkın parasıyla gerçekleştirilen işlerin hesabını halka vermek gerektiğini belirten Gürkan, “Edirne Halkı’na hesap vermek bizim sorumluluğumuz, boynumuz borcu hem de yönetim felsefemizi temel taşı. Tarihini netleştirerek, halkımızın sorularını, seçilmiş belediye başkanı olarak doğrudan cevaplarını vereceğiz” dedi.

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI 2017’DE START ALIYOR

 

Edirne Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda tarihi bir karar aldığını ifade eden Gürkan, 2017 yılı için tüm planların yapıldığını, İller Bankası’nda talep edilen kredinin onaylanmasının ardından altyapı çalışmaları için ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi. Gürkan, kredinin onaylanması ve ihalenin gerçekleştirilmesinin hemen ardından ilk kazmanın da vurulacağını belirtti.  

 

SOKAKLARIN CADDELERİN TEK TEK KODLARI HESAPLANDI

 

Edirne Belediyesi olarak çok büyük bir projeye imza atacaklarını kaydeden Gürkan, altyapı çalışmaları için hazırlanan projelerin, projelerini hazırlama süresinin bile 2 yılı bulduğunu söyledi. Edirne’deki yaklaşık bin 400 – bin 500 cadde ve sokağın kodlarının, en ince ayrıntısına kadar hesaplandığını belirten Gürkan, “2014 yılında DSİ ile bir protokol yapmıştık. Kırklareli Kayalı Barajı’ndan 58 kilometre mesafeden binlik borularla yıllık 20 milyon 500 bin metreküp kapasitesi olan yeni bir içme suyu kaynağı getiriyorduk. Bu proje 2017 ortalarına doğru bitiyor. Yine bu projeye bağlı Kırklareli Kayalı Barajı’ndan gelecek içme suyunu arıtacak, mevcut arıtma suyu tesisimizin de dışında yeni bir arıtma tesisi yapıyor DSİ bizim adımıza. 2017 ortalarında bitecek. Tesis bitmeden önce oranın çalışma tesisatını ve prensiplerini öğrenmek ve aksaklığa mal vermek adına bu yıl itibariyle  yeterli ve gerekli teknik personel istihdamını da yaptık. Onlarda şimdiden orada görev almaya başladı” diye konuştu.

 

SU KESİNTİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

31 Aralık 2016 tarihinde aniden bastıran kar yağışı hakkında da bilgi veren Başkan Gürkan, “Biz gereken tedbirleri aldık. Tuzlamalara başladık. Resmi kurumlara ve okullara önceden tuzları dağıttık. En büyük sıkıntımız buzlanmadan sonra içme suyu oldu. Geçen gün bu durum Milliyet Gazetesi’ne de yansıdı. İstanbul’da çok ciddi bir elektrik krizi yaşandı. Tüm Trakya’dan İstanbul’a elektrik aktarmak için bizden plansız elektrik kesintisi yaptılar. Bu tabi şehir içinde çok fazla hissedilmedi ama bizim içme suyu pompalarımızın olduğu Paşaçayırı su kuyularını çok etkiledi. 13 kuyumuzun 7 tanesi bu anlık kesintilerden dolayı 31 Aralık tarihinden başlayarak yandı. Biz bunu TREDAŞ’a bildirdik. Zarar ziyanın karşılanmasını da talep edeceğiz. Su baskınında selde vatandaşın evi zarar görüyorsa biz bunu encümen kararı ile tazmin ediyoruz. TREDAŞ’ın hatasından kaynaklanmışsa, 7 pompanın zararını da karşılamalıdır” dedi.

 

Marmara Haber