Çerkezköy'e yeni müftülük binası

15 Temmuz kanlı girişiminin ardından el konulan ve kanun hükmünde kararname ile hazineye devredilen dershane binası artık müftülük olarak hizmet verecek. Dün itibariye tabelası asılan Gazi Osmanpaşa Mahallesi, Mak

GÜNDEM 3.01.2017 19:51:00 0
Çerkezköy

GEÇTİĞİMİZ AY TAHSİS EDİLDİ

 

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, dün tabelası asılan ve ay sonunda aktif hale gelmesi beklenen bina ile ilgili açıklama yaptı. Tuna açıklamasında, “Hazineye devredilen binanın müftülük kullanımına tahsis edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile Maliye Bakanlığına başvuruda bulunmuştuk. Tahsis talebini değerlendiren Maliye Bakanlığı binayı Çerkezköy İlçe Müftülüğüne geçtiğimiz ay tahsis etmişti. Bugün itibariyle de müftülük binamızın tabelasını astık. Birkaç gün içersinde ise ışıklı tabela takılacak.” dedi.

 

İÇİNDE KÜTÜPHANE DE OLACAK

 

Yusuf Tuna açıklamasında, Çerkezköy Müftülüğü’nü yeni binaya taşımayı hedeflediklerini belirterek, “Binanın birinci katını müftülük birimi, ikinci katını ise aile ve rehberlik merkezi olarak kullanacağız. 3-4-5-6’ıncı katları ise yatılı kuran kursu, kütüphane, konferans salonu olarak değerlendirmek istiyoruz.  Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız çalışmalar neticesinde hafızlık konusunda gençlere ağırlık vereceğiz. Binanın elektrik ve doğalgaz işlemlerini hallettikten sonra bu ay içinde taşınmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN